Dan Ioan Popescu, fost ministru al Economiei, audiat la DIICOT în dosarul Rompetrol 2

Postat la 22 iunie 2016 61 afişări

Dan Ioan Popescu, fost ministru al Economiei, audiat la DIICOT în dosarul Rompetrol 2

Fostul ministru al Economiei şi Comerţului, Dan Ioan Popescu, a ajuns miercuri dimineaţa la sediul DIICOT pentru a i se aduce la cunoştinţă acuzaţiile de constituire a unui grup infracţional, abuz în serviciu şi complicitate la delapidare, în dosarul Rompetrol 2.

"Am văzut o ştire pe un site, după zece ani de zile, că sunt chemat la DIICOT. Este tot ceea ce ştiu. Preşedintele cred că joacă rol de primar, între ghilimele, pentru că vizează orice. Nu cred că preşedintele citeşte ceea ce vizează. Nu a existat o înţelegere cu Dinu Patriciu", a declarat Dan Ioan Popescu la intrarea în sediul DIICOT.

"În cauză există suspiciunea rezonabilă că în perioada septembrie-octombrie 2003, ministrul Finanţelor Publice, Tănăsescu Claudiu Mihai şi ministrul Economiei şi Comerţului, Popescu Ioan Dan şi-au exercitat cu rea credinţă atribuţiile de serviciu, în urma unei înţelegeri cu Patriciu Dan Costache, George Philip Stephenson şi Nicolcioiu Alexandru, în sensul iniţierii şi promovării OUG 118/2003 prin care datoriile bugetare restante ale S.C.Rompetrol Rafinare S.A. la data de 30.09.2003 în cuantum de aproximativ 603.000.000 USD au fost convertite în obligaţiuni subscrise de către Ministerul Finanţelor Publice", susţin procurorii DIICOT.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/dan-ioan-popescu-fost-ministru-al-economiei-audiat-la-diicot-in-dosarul-rompetrol-2-15503499
15503499
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.