Microgreens România atrage investiţii de 500.000 de euro de la membrii boardului Norofert şi anunţă listarea la bursă

Autor: Andra Stroe Postat la 03 septembrie 2021 121 afişări

Microgreens România atrage investiţii de 500.000 de euro de la membrii boardului Norofert şi anunţă listarea la bursă

La împlinirea a şapte ani de activitate pe piaţa din România, Fresh Microgreens, cunoscut sub brandul Microgreens România, intră într-o nouă etapă de dezvoltare. Vlad Popescu, Marius Alexe şi Alex Cristescu – acţionari şi membri în Consiliul de Administraţie al Norofert, primul producător român de îngrăşăminte organice şi în prezent deţinătorul celei mai mare unităţi de producţie de profil din România – s-au alăturat Fresh Microgreens, aducând în companie experienţa lor antreprenorială şi o investiţie proprie de 500.000 euro.

Fresh Microgreens este cel mai mare producător de microplante şi specialităţi culinare din România, fiind furnizor atât pentru industria HoReCa, cât şi pentru hypermarket-urile Metro, Carrefour, Kaufland.

Compania a fost înfiinţată în septembrie 2014 de către Cristian Tudor, CEO şi acţionar majoritar al Microgreens. În ultimii trei ani businessul s-a concentrat pe dezvoltarea de soluţii tehnologice pentru agricultură verticală şi pe cultivarea de alimente funcţionale fresh (salate, microplante etc). Această direcţie din ultimii ani este şi cea care atrage investiţiile, datorită potenţialului său.

Microgreens România va folosi aportul de capital pentru dezvoltarea capacităţilor de producţie a echipamentelor de agricultură verticală şi pentru cercetare în domeniul microplantelor. Această linie de business va opera sub brandul „Plant’d”, prin care compania doreşte să devină un jucător important în Europa de Sud-Est în domeniul soluţiilor la cheie de agricultură verticală indoor, atât pentru facilităţi de cultivare în spaţii comerciale, cu ajutorul Microserelor, cât şi pentru echipamente de cultivare industrială, special proiectate pentru depozite, centre de logistica sau fabrici de procesare.

Fresh Microgreens are în vedere derularea unui Plasament Privat, urmat de o listare pe piaţa AeRO în prima jumătate a anului 2022.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
investitii,
listare,
membri

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.