Metoda "generalul". O femeie a pierdut peste 22.000 de euro

Autor: Andreea Tobias Postat la 04 decembrie 2022 45 afişări

O femeie din Suceava a rămas fără aproape 23.000 de euro după ce a căzut victimă metodei de escrocherie online cunoscută sub numele de „generalul”.

Metoda "generalul". O femeie a pierdut peste 22.000 de euro

Poliţiştii din oraşul Vicovu de Sus, judeţul Suceava, au fost sesizaţi de către o femeie că a fost înşelată de către o persoană necunoscută, pe o reţea de socializare.

Practic, din iunie 2022 până în prezent, femeie a luat legătura pe reţeaua de socializare cu o persoană necunoscută care i-ar fi relatat că este general de război, fiind în misiune de război şi are nevoie urgentă de bani întrucât nu vrea să moară acolo, dorind să vină în România.

Femeia a acceptat să ajute falsul general, din milă, trimiţând bani de mai multe ori către diverse conturi bancare pe care persoana necunoscută i le-a oferit.

În total femeia i-a trimis „generalului” 22.760 de euro, potrivit Poliţiei Suceava.

În urmă cu câteva zile, femeia a povestit membrilor familiei sale faptele, realizând astfel că a fost păcălită.

Suma de bani pe care femeia i-a virat în diferite conturi erau bani primiţi de la copiii săi.

A fost întocmit dosar de cercetare penală pentru înşelăciune.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
metoda,
general,
victimă

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.