METEO. Prognoza vremii până la sfârşitul săptămânii viitoare

Postat la 31 mai 2014 69 afişări

Administraţia Naţională de Meteorologie a anunţat prognoza privind valorile termice şi precipitaţiile în toate regiunile ţării pînă la 8 iunie.

METEO. Prognoza vremii până la sfârşitul săptămânii viitoare

BANAT

Valorile de temperatură scad până la medii ale maximelor de 19-21 de grade în prima zi de iunie, adică o vreme răcoroasă. După data de 2 iunie vremea se va încălzi din nou, progresiv, astfel că sfârşitul intervalului de referinţă va aduce temperaturi diurne de 25-26 de grade, în medie. Mediile termice nocturne vor urma aproximativ aceeaşi evoluţie, valorile fiind în general în jurul unor medii de 12-14 grade, exceptând intervalul 31 mai - 3 iunie, când în orele dimineţilor vor fi temperaturi în medie de 9-11 grade. Probabilitatea de ploaie va fi relativ ridicată, dar aversele vor fi mai frecvente şi mai importante cantitativ jurul datei de 3 iunie.

CRIŞANA

Valorile de temperatură scad până la medii ale maximelor de 19-21 de grade în prima zi de iunie, caracterizând vremea ca răcoroasă. După data de 2 iunie, temperaturile vor creşte din nou, treptat, astfel că sfârşitul intervalului de prognoză va aduce valori diurne de 25-26 de grade, în medie. Minimele nocturne vor urma aproximativ aceeaşi evoluţie, valorile fiind în general în jurul unor medii de 12-14 grade, exceptând intervalul 31 mai - 3 iunie, când în orele dimineţilor vor fi temperaturi în medie de 9-11 grade. Probabilitatea de ploaie va fi relativ ridicată, dar aversele vor fi mai frecvente şi mai importante cantitativ în jurul datei de 3 iunie.

TRANSILVANIA

Până la 2 iunie temperaturile vor scădea, vremea devenind răcoroasă, cu o medie regională a valorilor diurne de 16-18 grade. Ulterior însă, regimul termic va fi peste cel normal al datei, astfel că media maximelor va fi de 23-25 de grade, caracterizând o vreme caldă. Minimele nocturne vor avea acelaşi parcurs, cu medii între 9 şi 12 grade, mai scăzute până la 2 iunie. Averse cu caracter local vor fi posibile în aproape fiecare după-amiază, iar în jurul datei de 3 iunie va creşte şi probabilitatea ca ploile să fie mai intense.

MARAMUREŞ

Temperatura aerului va fi în scădere treptată, până la medii diurne de 18-20 de grade până la 2 iunie, atunci când vor caracteriza o vreme răcoroasă. După data de 3 iunie, însă, vremea se va încălzi din nou, de la o zi la alta. Aceeaşi tendinţă de evoluţie o vor avea şi valorile minime de temperatură, fiind de aşteptat medii de 11-13 grade în ultimele zile, alternând cu un interval mai răcoros din 31 mai până în 3 iunie. Probabilitatea de ploaie va fi relativ ridicată, dar aversele vor fi mai frecvente şi izolat mai importante cantitativ în jurul datei de 3 iunie.

MOLDOVA

Vremea va răci iniţial, în special în jumătatea de nord a regiunii, până la o medie de 16-18 grade, însă din 3 iunie temperatura aerului va fi din nou în creştere treptată, astfel încât va ajunge la o medie de 25-26 de grade în ultimele zile. Regimul termic nocturn va avea aceeaşi evoluţie, cu valori mai ridicate în ultimele zile (cu medii de 13-15 grade) în alternanţă cu perioada 31 mai - 3 iunie, caracterizată de o vreme mai răcoroasă. Probabilitatea pentru ploi pe arii mai extinse va fi ridicată la începutul săptămânii, în celelalte zile fiind de aşteptat averse locale, pe fondul unei instabilităţi atmosferice mai accentuate în orele după-amiezelor.

DOBROGEA

Regimul termic va avea aceeaşi evoluţie ca şi în restul ţării, respectiv până la 2 iunie cu temperaturi sub limitele climatologice ale perioadei, 19-21 de grade în medie pe regiune. Apoi, până la sfârşitul intervalului de prognoză se estimează o creştere constantă a temperaturii aerului, ajungând spre o medie de 25 de grade. Şi valorile nocturne vor fi mai modeste între 31 mai şi 3 iunie, când media va coborî până la 11 grade, în restul intervalului fiind de aşteptat valori de 14-16 grade. Probabilitatea de ploi pe spaţii mai extinse va fi redusă, astfel încât instabilitatea atmosferică din orele după-amiezelor se va manifesta prin averse izolate.

MUNTENIA

Va avea loc o răcorire a vremii până la 2 iunie, când la nivelul regiunii media temperaturilor diurne va scădea spre 19-22 de grade. Ulterior, procesul de încălzire treptată a vremii va determina creşterea valorilor până la medii de 26-27 de grade. Regimul termic nocturn va avea aceeaşi evoluţie, cu valori mai ridicate în ultimele zile (cu medii de 13-15 grade) în alternanţă cu perioada 31 mai - 3 iunie caracterizată de o vreme ceva mai răcoroasă. Probabilitatea pentru averse locale se menţine destul de ridicată în orele după-amiezelor, cu precădere în zona deluroasă.

OLTENIA

Vremea se va încălzi treptat, până la temperaturi diurne în medie de 25-27 de grade. Valori ceva mai scăzute vor fi însă până la 1 iunie, când maximele termice vor fi în medie de 21-23 de grade. Regimul termic nocturn va avea aceeaşi evoluţie, cu valori mai ridicate în ultimele zile (cu medii de 13-15 grade) în alternanţă cu perioada 31 mai - 3 iunie, caracterizată de o vreme mai răcoroasă. Probabilitatea pentru ploi pe arii mai extinse va fi redusă, fiind de aşteptat averse locale, pe fondul unei instabilităţi atmosferice mai accentuate în orele după-amiezelor.

LA MUNTE

Vremea va fi relativ caldă la sfârşitul intervalului, cu medii ale valorilor maxime de 15-17 grade şi minime în medie de 8-10 grade. Până la 2 iunie este de aşteptat o scădere a temperaturilor, media celor diurne urmând a fi de 10-14 grade, iar a celor nocturne de 4-8 grade. Instabilitatea atmosferică va determina în aproape toate după-amiezele averse locale, care izolat pot fi mai intense. Probabilitatea pentru ploi pe arii extinse va fi însă redusă.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/meteo-prognoza-vremii-pana-la-sfarsitul-saptamanii-viitoare-12668480
12668480
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.