METEO. Prognoza vremii în toată ţara pentru săptămâna viitoare

Postat la 13 septembrie 2014 103 afişări

Administraţia Naţională de Meteorologie a anunţat prognoza privind valorile termice şi precipitaţiile în toate regiunile ţării până la 21 septembrie.

METEO. Prognoza vremii în toată ţara pentru săptămâna viitoare

BANAT

Se estimează o scădere a temperaturii aerului, dar nu semnificativă, astfel că valorile se vor situa în general în jurul celor obişnuite ale perioadei, cu maxime de 23-26 de grade şi minime de 12-14 grade, în medie pe regiune. Probabilitatea de ploaie va fi relativ ridicată. Ploile vor fi însă în general slabe cantitativ şi pe arii restrânse.

CRIŞANA

Temperatura scade uşor, vremea devenind normală termic, cu valori maxime, în medie, de 23-25 de grade şi minime de 11-14 grade. Va ploua trecător pe tot parcursul intervalului de prognoză, dar ploile vor fi în general slabe cantitativ şi pe arii restrânse, exceptând perioada de până la 16 septembrie, când acestea vor fi mai frecvente şi, posibil, în cantităţi moderate.

TRANSILVANIA

Valorile de temperatură vor fi în scădere uşoară, însă media regională, între 21 şi 25 de grade ziua şi între 9 şi 11 grade noaptea, se va menţine uşor peste normele climatologice ale perioadei. Probabilitatea de apariţie a ploilor va creşte, dar sunt estimate ploi în general slabe cantitativ.

MARAMUREŞ

Se estimează o scădere a temperaturii aerului, dar nu semnificativă, astfel că valorile se vor situa în general în jurul celor obişnuite ale perioadei, cu maxime în medie de 22-25 de grade şi minime de 11-14 grade. Probabilitatea de ploaie va fi relativ ridicată. Ploile vor fi însă în general slabe cantitativ şi pe spaţii mici, exceptând perioada de până la 16 septembrie, când acestea pot fi mai frecvente şi izolat în cantităţi moderate.

MOLDOVA

În cea mai mare parte a intervalului de referinţă, vremea va fi caldă. Media maximelor termice va fi de 24...28 de grade, o uşoară scădere de temperatură fiind estimată în ultimele zile ale prognozei. Temperaturile minime vor marca o creştere spre 14...15 grade, spre finalul intervalului de prognoză fiind posibilă o scădere uşoară. Probabilitatea de ploaie va fi în continuare foarte scăzută, ploi slabe fiind posibile izolat, spre sfârşitul intervalului.

DOBROGEA

În mare parte a intervalului de prognoză regimul termic se va menţine mai ridicat decât cel climatologic specific, deşi temperaturile vor scădea uşor la o medie regională de 24-26 de grade. Temperaturile minime se vor situa, în medie, între 15 şi 17 grade, cu valori mai mari în continuare în zona litoralului. Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi foarte redusă în cea mai mare parte a intervalului de prognoză.

MUNTENIA

Este estimată o uşoară scădere de temperatură, la un ecart mediu diurn de 24-27 de grade, valori ce se vor situa încă peste ce ar fi normal la mijlocul primei luni de toamnă. Aceeaşi evoluţie se remarcă şi în privinţa minimelor, car se vor încadra, în medie, între 12 şi 16 grade, cu valorile mai scăzute spre finalul intervalului de prognoză. Probabilitatea de ploaie se va menţine foarte redusă şi doar între 14 şi 16 septembrie vor fi ploi slabe, pe arii restrânse.

OLTENIA

Se estimează o scădere a temperaturii aerului, dar nu semnificativă, astfel că valorile vor fi mai apropiate de cele normale ale perioadei, cu maxime în medie de 22-25 de grade. Minimele nocturne vor fi pe tot parcursul intervalului de referinţă mai mari decât cele specifice lunii septembrie, în medie între 12 şi 16 grade. Probabilitatea de ploaie va fi mai mare până la 16 septembrie, în celelalte zile ale intervalului doar sporadic fiind posibile ploi slabe.

LA MUNTE

În general regimul termic va fi caracterizat de valori mai ridicate decât cele climatologic specifice perioadei, cu o medie a maximelor de 14-18 grade, iar a minimelor de 7 la 10 grade, tendinţa fiind de scădere nesemnificativă în partea a doua a intervalului de referinţă. Probabilitatea de ploaie va fi mai mare, în special în orele după-amiezelor.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/meteo-prognoza-vremii-in-toata-tara-pentru-saptamana-viitoare-13263375
13263375
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.