Medihelp International contribuie la finanţarea diagnosticării cancerului de piele prin „Nesacard”

Autor: Georgiana Călin Postat la 25 iulie 2017 123 afişări

În contextul în care incidenţa cancerului de piele este în continuă creştere, cu peste 2 milioane de pacienţi diagnosticaţi anual în Europa, MediHelp International anunţă că Nesacard, cardul oncologic lansat în România în luna iunie a acestui an, poate acoperi costurile diagnosticării cancerului de piele, în limita a 2,000 de euro.

Medihelp International contribuie la finanţarea diagnosticării cancerului de piele prin „Nesacard”

Melanomul, cea mai gravă formă a cancerului de piele, este întâlnit în 1% dintre cazuri, adesea în rândul femeilor cu vârste între 20 şi 39 de ani. Tot melanomul este responsabil de 5,000 de decese, din cei 18,000 de pacienţi diagnosticaţi anual în Europa (Melanoma Molecular Map Project – MMMP).

Anul trecut, în România au fost diagnosticate peste 1,000 de cazuri de melanom ce au rezultat în 364 de decese, conform Societăţii Române de Dermato – Oncologie.

Tot în România, rata de incidenţă a melanomului este de 4,7 pentru bărbaţi şi 4,4 pentru femei, pentru fiecare 100,000 de oameni. Deşi este uşor tratabil, lipsa de educaţie în rândul românilor, cu privire la importanţa prevenţiei şi a diagnosticării în stadiu incipient, a rezultat în cea mai mică şansă de supravieţuire din Europa -  5 ani.

Cancerul de piele poate fi tratat cu uşurinţă dacă este descoperit în stadiu incipient, înainte ca boala să se extindă, dar poate fi şi prevenit, prin evitarea expunerii la soare şi prin folosirea constantă a cremelor pentru protecţie solară.

Cu toate astea, potrivit publicaţiei britanice Express, 61% dintre bărbaţi nu sunt preocupaţi de folosirea unei astfel de loţiuni atunci când se expun razelor solare la orele de vârf, comparativ cu 54% dintre femei care afirmă acelaşi lucru.

Nesacard este o soluţie pentru finaţarea investigaţiilor medicale iniţiale, pentru a obţine suport în navigarea medicală şi second opinion în cazul unui diagnostic de cancer de piele, şi reprezintă o contribuţie caritabilă la progresul medical în cercetarea şi tratarea cancerului în Europa.

„Nesacard  poate fi solicitat de oricine doreşte să contribuie la cercetarea oncologică şi să aibă la îndemână un suport financiar, în caz de urgenţă, fie că are sau nu suspiciuni de cancer. Pentru o contribuţie anuală de 33€ clientul primeşte un card cu un număr individual, cu ajutorul căruia beneficiază de o finanţare de 2.000 € cash, pentru a susţine costurile iniţiale de investigaţii şi diagnostic”, explică Zahal Levy, Preşedinte MediHelp International.

Printre serviciile medicale ale căror costuri pot fi acoperite de cardul NESA se regăsesc biopsia pielii, teste imagistice pentru diagnosticare, second opinion medical pentru confirmarea diagnosticului şi navigare medicală. 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.