Medicul român care a vindecat 1.000 de pacienţi cu COVID: “Am mers pe medicaţia mea clasică, ieftină!” Cu ce a tratat boala

Postat la 17 martie 2021 1825 afişări

Medicul român care a vindecat 1.000 de pacienţi cu COVID: “Am mers pe medicaţia mea clasică, ieftină!” Cu ce a tratat boala

Medicul pneumolog Flavia Groşan a vindecat de COVID un număr impresionat de pacienţi, tratând boala ca pe o pneumonie şi utilizând o medicaţie clasică şi, în acelaşi timp, ieftină.

Dr. Flavia Groşan precizează că obiectivul ei a fost, încă de la începutul pandemiei, ca niciun pacient să nu aibă nevoie de mască de oxigen. Pentru a-şi repune pacienţii pe picioare, medicul a utilizat un antiobiotic clasic, singurul cu tropism.

“Obiectivul meu de la începutul pandemiei a fost ca niciun pacient să nu ajungă pe mască de oxigen, nu intubat, pe mască. Şi nu a ajuns. Eu mă duc pe medicaţia mea clasică, ieftină, care include şi Claritromicina, un antibiotic ce face parte din grupa antibioticelor macrolide. Este singurul antibiotic cu tropism (proprietate de a se localiza în anumite organe) viral. Sunt doar trei antibiotice în clasa macrolidelor, eritromicina, pe care toată lumea o ştie, azitromicina şi claritromicina.

Mie nu-mi place azitromicina, pentru că este o copie mai slabă a claritromicinei. Eu am lucrat în nişte studii clinice foarte interesante pe pneumonii şi acolo am învăţat despre tropismul viral al claritromicinei, acolo am învăţat rolul antiinflamator al claritromicinei, pe care nu îl are niciun antibiotic. Şi de 10 ani lucrez cu acest antibiotic în pneumonii virale şi atipice. 

Cititi mai multe pe www.gandul.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ieftin,
medic,
pacienti

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.