Medici de urgenta pe motociclete dotate cu defibrilator, echipament de resuscitare si oxigen

Postat la 12 august 2011 21 afişări

Subsecretarul de stat in Ministerul Sanatatii Raed Arafat anunta ca, in aproximativ doua saptamani, vor fi introduse in Bucuresti, in premiera pentru Romania, doua motociclete de interventie rapida, proiectul fiind derulat in colaborare cu Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta (IGSU).

"In premiera pentru Romania, in curs de circa doua saptamani, vom lansa primele doua motociclete de interventie rapida, in Bucuresti. Proiectul este unul realizat in colaborare cu IGSU, iar motocicletele vor fi dotate cu defibrilator, echipament de resuscitare, stingator si oxigen.

Astfel, daca ajunge la un caz de stop cardiac, paramedicul de pe motocicleta poate defibrila pacientul, avand dotarea minima necesara pentru a salva o viata, exact dupa standardele europene", a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa la Simleu Silvaniei, subsecretarul de stat in Ministerul Sanatatii Raed Arafat.

Potrivit sursei citate, cele doua motociclete au fost achizitionate din fondurile obtinute de la populatie prin redirectionarea a doi la suta din impozitul pe venit catre Serviciul Mobil de Urgenta, Reanimare si Descarcerare (SMURD).

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/medici-de-urgenta-pe-motociclete-dotate-cu-defibrilator-echipament-de-resuscitare-si-oxigen-8609795
8609795
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.