MBA vs Executive education. Ce preferă managerii români

Postat la 04 noiembrie 2016 127 afişări

MBA vs Executive education. Ce preferă managerii români

Programele de MBA reprezintă o treaptă importantă pentru profesioniştii care îşi doresc să avanseze în poziţii de top management, dar nu un pas obligatoriu. Conform studiului „The best performing CEOs in the World” realizat de Harvard Business Review în 2014, 29 dintre top 100 cei mai performanţi CEOs ai lumii deţin o astfel de diplomă, mulţi dintre aceştia alegând să participe la programe complexe de training sau executive education. Totuşi, experienţa unui MBA poate fi o marcă a successului, 6 dintre cei aflaţi în primele 10 locuri ale clasamentului fiind absolvenţi ai unor programe prestigioase, se arată într-un comunicat dat publicităţii de către Insead Alumni Association Romania.

70% dintre participanţii înscrişi la cursul INSEAD Advanced Valuation Programme nu au studiat un MBA, spunând că momentan consideră mai oportune programele scurte şi intensive, acestea fiind mai uşor de acomodat în orarul deja aglomerat al săptămânii de lucru. Mai mult, 66% dintre profesionişti urmaseră anterior cel puţin un curs de executive education, declarându-se mulţumiţi de instrumentele de lucru împărtăşite în programele de acest gen şi de oportunitatea de a te menţine informat cu privire la tendinţele din industrie.

“Informaţiile furnizate în cadrul programului INSEAD Advanced Valuation au fost condensate şi aranjate în aşa fel încât au oferit participanţilor toate instrumentele necesare acumulării de cunoştinţe practice într-o perioadă scurtă de timp. Un astfel de program executiv poate să furnizeze răspunsuri la întrebări care vin pe măsură ce acumulezi experienţă, dar în acelaşi timp te menţine conectat la evoluţiile globale ale domeniului studiat şi îţi oferă o nouă perspectivă asupra lumii” a declarat Călin Meteş, Vicepreşedinte / Analist investiţii în cadrul  Franklin Templeton Investments - Administratorul de Investiţii al Fondului Proprietatea.

Programele de executive education sunt în general scurte, alcătuite din cursuri intensive, care ajută participanţii să-şi dezvolte un set specific de abilităţi. Acestea diferă substanţial faţă de MBA-urile tradiţionale şi în alte aspecte precum audienţa, numărul de participanţi şi conţinutul. Majoritatea şcolilor de afaceri cu prestigiu din lume oferă opţiunea acestor cursuri, abordând arii precum finanţe, negociere şi multe altele.

„Cursurile de executive education prezintă noi intrumente utile şi analizează tendinţele dintr-o arie a afacerii cu o precizie chirurgicală. Ajungem astfel să avem specialişti extrem de bine pregătiţi şi să ridicăm nivelul de performanţă a domeniului în care activează, cu efect direct în rezultatele companiillor. Ne dorim să avem o piaţă care evoluează şi educaţia este o componentă importantă prin care putem să influenţăm schimbarea, să fim deschizători de drumuri, să avem viziune,să ne putem proba în fapt viziunea noastră pe termen lung privind rolul pe care ni-l dorim în creşterea economică şi socialăa României”a spus Dragoş Neacşu, CEO Erste Asset Management.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.