Măsuţa din pod

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 10 martie 2019 49 afişări

Atunci când se fac lucrări de întreţinere la un obiectiv edilitar, piesele înlocuite nu trebuie să ajungă neapărat la gunoi, ci pot fi vândute pasionaţilor de istorie, aşa cum s-a întâmplat cu podul Golden Gate din San Francisco.

Măsuţa din pod

În urma înlocuirii, în anii ’70, a cablurilor de susţinere ale acestuia, au rămas cablurile originale, produse în 1935, dintre care o parte au ajuns la o organizaţie dedicată păstrării istoriei oraşului, Strands of History. Aceasta a căutat o soluţie de a pune în valoare frumuseţea cablurilor, de fapt adevărate funii împletite din câte 229 de fire de sârmă de oţel galvanizat, cerând ajutorul unor meşteri locali. Aceştia au realizat o masă cu tăblia din lemn de nuc cu aceeaşi vârstă ca şi cablurile (peste 80 de ani) şi picioarele din funiile de oţel recuperate de la celebrul pod suspendat Golden Gate.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
pod,
istorie,
gunoi,
intretinere,
lucrari,
obiectiv

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.