Mărturia directorului care a reuşit să scoată tarabele de la metrou, nu şi chioşcurile: „Mi s-a zis să fac ca Rădoi, că este an electoral”

Postat la 29 aprilie 2021 172 afişări

Mărturia directorului care a reuşit să scoată tarabele de la metrou, nu şi chioşcurile: „Mi s-a zis să fac ca Rădoi, că este an electoral”

Octavian Udrişte, fost director tehnic şi director general la Metrorex şi unul dintre cei trei factori decisivi în punerea în funcţiune, în 1979, a metroului bucureştean, a vorbit în a doua parte a interviului pentru Gândul.ro despre cum a reuşit în 1995 să scoată tarabele din staţiile de metrou, dar şi despre cum a fost împiedicat să-şi ducă la bun sfârşit planul de eliberare a metroului de chioşcurile ocupate abuziv de sindicatul lui Ion Rădoi.

În prima parte a interviului, legendarul inginer, care recent a împlinit vârsta de 86 de ani, a povestit etapele prin care a trecut metroul până să devină realitate. Octavian Udrişte a vorbit şi despre starea deplorabilă în care a ajuns transportul feroviar din România în ultimii 30 de ani (DETALII AICI).

Omul care a eliberat metroul de tarabe

În toamna anului 1995, atunci când ocupa funcţia de director general al Metrorex, Octavian Udrişte a schimbat şi sistemul de taxare. Pe 31 octombrie 1995 era numit „Omul zilei” în cotidianul Jurnalul Naţional: „În ultima perioadă, în activitatea conducerii Metrorex apar numai plusuri: îndepărtarea dughenelor care sufocau fluxul de călători, creşterea curăţeniei şi nu în ultimul rând, introducerea modernului sistem de taxare cu cartela magnetică”.

Cititi mai multe pe www.gandul.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
director,
marturie,
metrou

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.