Mărturia cutremurătoare a medicului Horia Trăilă de la Spitalul din Mioveni: Colegii îmi spun: "Nu mai putem, suntem rupţi, avem şi noi familii!"

Postat la 05 august 2020 83 afişări

Mărturia cutremurătoare a medicului Horia Trăilă de la Spitalul din Mioveni: Colegii îmi spun: "Nu mai putem, suntem rupţi, avem şi noi familii!"

Managerul Spitalului din Mioveni atrage atenţia asupra lipsei acute de personal din unitatea sanitară. Spitalul din Mioveni are dotări ultramoderne şi este singurul spital construit de la zero în ultimii 30 de ani

Dr. Trăilă: În spitalul covid avem numai 3 medici infecţionişti, ATI-şti nu avem , este unul singur pe prestări servicii. Dr. Horia Trăilă: Aceşti oameni sunt eroi, dar sunt nişte eroi care au parte de multe înjurături

Managerul şi medicul Horia Trăilă de la Spitalul din Mioveni îmi mărturiseşte situaţia din spital cu ochii închişi. De oboseală, de epuizare. Din aprilie nu a avut nici măcar o zi de concediu. Ziua lui de muncă arre 12 ore şi vine şi în week end la spital: o unitate sanitară impecabilă, singura construită de la zero în ultimii 30 de ani, inaugurată anul trecut, în decembrie.

Cea mai mare problemă, care îi extenuează pur şi simplu pe medicii care încă lucrează aici este faptul că sunt extrem de puţini. Şi asta într-un judeţ aflat în topul cazurilor de covid 19.

În spitalul vechi destinat pacienţilor cu covid, aflat imediat lângă clădirea nouă, luccrează numai 3 medici infecţionişti, la 67 de paturi. Mai  sunt 7 paturi de ATI, pentru pacienţii aflaţi în stare critică, numai că nu există ati-şti. Nici aici, şi nici în spitalul nou. Ar fi nevoie de cel puţin 9 astfel de specialişti! Din păcate, pe perioada stării de alertă, posturile nu pot fi scoase la concurs iar de detaşare de personal din alte părţi nu se aude nimic.

Problemele nu se opresc aici. Mulţi pacienţi cu covid nu înţeleg că situaţia actuală impune condiţii speciale de muncă. Nu e uşor să te echipezi rapid şi să lucrezi la peste 30 de grade. De multe ori după câteva ore în combinezon ţi se face rău, spune Dr. Trăilă, şi trebuie să te refaci cu o perfuzie

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
mioveni,
spital,
refuz

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.