Martin Schulz, învins în alegerile din Germania: Partidul Social-Democrat intenţionează să treacă în opoziţie. Aliatul CDU din ultimii patru ani REFUZĂ o nouă coaliţie de guvernare

Autor: Mihai Draghici Postat la 24 septembrie 2017 1072 afişări

Partidul Social-Democrat (SPD), care în ultimii patru ani a fost partenerul de guvernare al Uniunii Creştin-Democrate (CDU), intenţionează să treacă în opoziţie după rezultatul nefavorabil obţinut în scrutinul parlamentar din Germania, afirmă liderul formaţiunii de centru-stânga, Martin Schulz.

Martin Schulz a făcut aceste declaraţii pentru agenţia DPA şi pentru publicaţia Focus.

Informaţia a fost confirmată de Thomas Oppermann, liderul grupului social-democrat din Bundestag, Camera inferioară a Parlamentului federal din Germania.

"Este o zi grea şi amară pentru democraţia social-democrată, dar vreau să le mulţumesc tuturor pentru campania electorală extraordinară. Partidul Social-Democrat nu a reuşit să îşi extindă electoratul", a declarat Martin Schulz.

Este posibil ca, după reacţia de moment, Martin Schulz să fie convins să negocieze prelungirea coaliţiei guvernamentale a Partidului Social-Democrat cu Uniunea Creştin-Democrată (CDU/CSU, centru-dreapta), partidul cancelarului Angela Merkel.

Angela Merkel şi-a asigurat al patrulea mandat de cancelar după ce formaţiunea sa, CDU/CSU, s-a clasat pe primul loc în scrutinul parlamentar. Dacă SPD, partid clasat pe locul doi, refuză negocierile, CDU poate forma o coaliţie guvernamentală cu Partidul Democraţilor Liberi (FDP, centru-dreapta) şi cu formaţiunea Alianţa '90/Partidul Verzilor (B90/G, centru-stânga).

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
GERMANIA,
ALEGERI,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.