Mark Mobius: O noua criza financiara este iminenta

Postat la 30 mai 2011 31 afişări

Mark Mobius, presedintele executiv pentru piete emergente la Templeton Asset Management, a declarat ca o noua criza financiara este iminenta, deoarece problemele care au cauzat turbulentele din ultimii ani nu au fost rezolvate, transmite Bloomberg.

Valoarea totala a derivatelor la nivel mondial depaseste produsul intern brut global, creand volatilitate si o situatie de criza pe burse, a afirmat luni Mobius intr-o conferinta de presa sustinuta la Tokyo.

"Sunt bancile mai mari decat inainte? Sunt. Sunt derivatele reglementate. Nu. Este inca avans pe derivate? Da", a aratat el.

Criza financiara globala declansata cu trei ani in urma, odata cu falimentul bancii de investitii Lehman Brothers, a fost cauzata partial de proliferarea produselor financiare derivate bazate pe pachete de credite ipotecare subprime de pe piata americana.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Mark Mobius,
criza financiara
/actualitate/mark-mobius-o-noua-criza-financiara-este-iminenta-8296112
8296112
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.