Mark Mobius, guru emergentelor: 2013 va fi un an fantastic; România are cele mai bune şanse

Postat la 08 ianuarie 2013 14 afişări

Mark Mobius, preşedintele executiv al diviziei de pieţe emergente din cadrul companiei americane Franklin Templeton şi unul dintre cei mai influenţi investitori pe pieţele financiare, se aşteaptă ca anul 2103 să fie "fantastic" pentru pieţele de acţiuni, cotând piaţa românească printre pieţele cu şansele de a performa cel mai bine în acest an.

El este implicat în administrarea a 50 miliarde dolari investiţi în pieţele emergente şi de frontieră. "Anul 2013 arată fantastic şi va fi foarte bun pentru pieţele emergente pentru că cantitatea de bani din economie va continua să crească peste tot în lume, iar Statele Unite sunt lideri de pluton cu rate mici ale dobânzii şi cu mari cantităţi de bani, iar acum şi Japonia se alătură plutonului. Aceşti bani trebuie să îşi găsească o casă, iar una dintre cele mai bune case sunt pieţele emergente", a declarat Mark Mobius într-un interviu acordat Bloomberg. El a mai spus că "în acest an pieţele de frontieră vor fi în mod particular interesante. Pieţele din Africa, Vietnam, Bangladesh, Sri Lanka, şi unele dintre pieţele din Europa de Est, precum România, cred că au şansa să performeze foarte bine în 2013, pe măsură ce investitorii descoperă că există valoare în acest pieţe".

Mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
mark mobius,
piete emergente,
sanse
/actualitate/mark-mobius-guru-emergentelor-2013-va-fi-un-an-fantastic-romania-are-cele-mai-bune-sanse-10440967
10440967
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.