Marius Nitu, Gandul: De ce nu avem autostrazi - Maricica e rea de musca

Postat la 22 februarie 2011 46 afişări

Doua stiri mici ne arata de ce n-o sa avem niciodata autostrazi adevarate in Romania. Prima stire spune ca trei romani si-au luat cu banul jos cate un Ferrari 458 Challenge de 210.000 de euro.

Nu pretul e problema, ci faptul ca supermasina e un model destinat exclusiv pentru circuitele de curse, n-ai ce face cu ea nici pe autostrazile oglinda din Italia sau Germania, iar Romania nici nu viseaza la un circuit. Pana acum, multi cetateni traiau cu convingerea naiva ca aceste chinuitoare constructii de autostrazi sunt dorite de toata lumea. Romanii bogati si cu influenta politica au masinile lor, vilele lor, "satele lor", scolile si spitalele lor, dar n-au inca drumurile lor. De aia, era logic sa se zbata pentru doua-trei sosele, ca sa aiba pe unde sa se dea cu bijuteriile si sa rusineze Loganurile. Dar Ferrari 458 demonstreaza clar, fara dubii, ca in Romania limuzina n-are nicio treaba cu drumul, e un fel de tablou scump cu roti, totul e sa se stie ca-l ai, apoi il atarni tu undeva.

A doua stire e declaratia lui Emil Boc despre bucata de autostrada Cernavoda-Constanta. "Avem probleme tehnice legate de siturile arheologice si cautam solutia tehnica." Treaba premierului, treaba lui Anca Boagiu era sa gaseasca solutii, nu sa descrie cu talent complexitatea problemei si dificultatile muncii de ministru la TV.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
opinii,
Marius Nitu,
gandul,
autostrazi
/actualitate/marius-nitu-gandul-de-ce-nu-avem-autostrazi-maricica-e-rea-de-musca-8002181
8002181
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.