Marius Meleşteu a fost numit general manager pentru Europa Centrală şi de Sud la Strauss Balkans

Autor: Ioana Mihai-Andrei Postat la 04 februarie 2013 139 afişări

Marius Meleşteu, directorul general al Strauss Balkans, a fost promovat în funcţia de general manager Strauss pentru Europa Centrală şi de Sud. El va prelua operaţiunile grupului în România, Serbia şi ţările de export (Bulgaria, Moldova, Muntenegru, Bosnia Herţegovina, Albania şi Macedonia). Numirea în funcţie a intrat în vigoare din 1 februarie 2013.

Marius Meleşteu va raporta direct CEO-ului Strauss Coffee BV, Todd Morgan."Experienţa ultimilor ani - în care am reuşit să creştem operaţiunile în România, în ciuda recesiunii care a atins şi industria cafelei - mi-a arătat că regiunea Europei Centrale şi de Sud ascunde numeroase provocări si oportunităţi," a declarat Marius Meleşteu cu ocazia numirii sale.

Regiunea Europei Centrale şi de Sud este nou înfiinţată în structura Strauss Coffee. În această zonă Strauss are două fabrici (în România şi Serbia) şi exportă în Bulgaria, Moldova, Muntenegru, Bosnia Herţegovina, Albania şi Macedonia. Capacitatea de producţie totală depăşeşte 30.000 t/an şi are mai mult de 500 de angajati, adresându-i-se unei pieţe totale de 52 milioane consumatori cu preferinţe similare în consumul de cafea.

Marius Meleşteu, cu o experinţăă de peste 15 ani în industria bunurilor de larg consum, conduce subsidiara locală a grupului Strauss, producătorul Doncafé, din 2010. Şi-a început cariera în 1994 la Stimorol în Romania, unul din marii producători de gumă de mestecat, iar apoi a activat o perioadă de şapte ani la Unilever România, ocupând diverse poziţii până la country manager pentru Serbia şi Muntenegru. A schimbat industria în 2004 devenind director marketing la Telemobil (Zapp), după care a revenit în FMCG.

Întâi, la Heineken România timp de cinci ani, ca director comercial, iar apoi la Strauss Balkans ca director general. A absolvit Universitatea Politehnică (Facultatea de tehnologia construcţiilor de maşini) şi este licenţiat în marketing, la Institutul de Marketing Management din Africa de Sud.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/marius-melesteu-a-fost-numit-general-manager-pentru-europa-centrala-si-de-sud-la-strauss-balkans-10541016
10541016
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.