Mariana Gheorghe, fosta şefă a Petrom, nu va mai candida pentru un nou mandat în Consiliul de Supraveghere al ING Group, din care făcea parte din 2015 încoace

Autor: Liviu Popescu Postat la 18 aprilie 2023 22 afişări

Mariana Gheorghe, fosta şefă a Petrom, nu va mai candida pentru un nou mandat în Consiliul de Supraveghere al ING Group, din care făcea parte din 2015 încoace

Mariana Gheorghe, 67 de ani, fost director general al OMV Petrom şi din 2015 încoace în Consiliul de Supraveghere al ING Group nu va mai candida pentru un nou mandat în consiliul grupului bancar astfel că olandezii au început procesul de recrutare pentru un înlocuitor, se arată în raportul anual pe 2022 al ING Group.

“Mariana Gheorghe a anunţat că nu va fi disponibilă pentru o nouă numire în Consiliul de Supraveghere la AGA din 2023”, se arată în raportul anual al olandezilor de la ING Bank, cei care în România controlează una dintre cele mai mari instituţii de credit.

“Doresc să le mulţumesc tuturor membrilor Consiliului de Supraveghere pentru munca, dedicarea şi angajamentul lor în acest an plin de provocări. Şi un "mulţumesc" special Marianei Gheorghe, care, după opt ani valoroşi de contribuţie, se va retrage din consiliu după Adunarea generală anuală din 2023”, este mesajul preşedintelui ING Bank.

Prin numirea la ING în 2015, Mariana Gheorghe a obţinut una dintre cele mai înalte poziţii deţinute vreodată de un manager român la conducerea unei bănci.

Prin urmare, olandezii au iniţiat procesul de selecţie şi nominalizarea unui candidat pentru numirea în Consiliul de Supraveghere în cadrul AGA din 2023.

Mariana Gheorghe a fost numită membru al Consiliului de Supraveghere în cadrul Adunării Generale din mai 2015 şi a fost reconfirmată pentru un al doilea mandat de patru ani în 2019.

Mariana Gheorghe este membră a Comitetului de nominalizare şi guvernanţă corporativă, a Comitetului de remunerare, a Comitetului de risc şi a Comitetului ESG şi va continua să îşi exercite funcţiile până la încheierea mandatului actual la Adunarea generală din 2023.

După privatizarea Petrom în 2004, la propunerea BERD, Mariana Gheorghe a fost membru al consiliului de administraţie al Petrom, până în 15 iunie 2006, când a fost numită director general executiv în aprilie 2007, în urma adoptării unui sistem dualist de administrare, Mariana Gheorghe a preluat şi funcţia de preşedinte al directoratului.

La 1 mai 2018 funcţia de director general al Petrom a fost preluată de Christina Verchere, fost preşedinte regional pentru Asia-Pacific al gigantului British Petroleum.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Mariana Gheorghe,
petrom,
mandat,
refuz,
candidati,
numire

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.