Marea Britanie impune sancţiuni suplimentare Rusiei şi Belarusului

Autor: Mihai Draghici Postat la 09 mai 2022 27 afişări

Marea Britanie impune sancţiuni suplimentare Rusiei şi Belarusului

Marea Britanie a anunţat, duminică seară, impunerea de noi sancţiuni comerciale împotriva Rusiei şi Belarusului, în scopul perturbării invaziei militare ruse în Ucraina, informează publicaţia The Evening Standard.

Sancţiunile, prezentate de ministrul britanic al Comerţului, Anne-Marie Trevelyan, şi de ministrul Finanţelor, Rishi Sunak, implică impunerea de taxe vamale şi limitarea importurilor din Rusia şi Belarus.

Noile taxe vamale vizează produse în valoare de 1,7 miliarde de lire sterline (1,98 miliarde de euro). "Acţiunea vizează obstrucţionarea capacităţilor lui Vladimir Putin de a finanţa eforturile de război", a comunicat Departamentul britanic pentru Comerţ Internaţional.

De la începerea invaziei militare ruse în Ucraina, Marea Britanie a aplicat sancţiuni vizând importuri din Rusia în valoare totală de peste patru miliarde de lire sterline (4,68 miliarde de euro).

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
m.britanie,
rusia,
belarus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.