Manelele de la premiile Gopo, criticate de vedete din ”Las Fierbinţi”. Organizatorii: Să nu tratăm artiştii cu prejudecăţi | VIDEO

Postat la 20 martie 2019 346 afişări

Prezenţa manelelor pe scena galei premiilor Gopo 2019, marţi seară, a fost criticată de vedete din serialul ”Las Fierbinţi”, ca Mihai Mărgineanu, de cântăreţi de muzică uşoară, ca Aurelian Temişan, ca şi de soţia acestuia din urmă, actriţa Monica Davidescu. Ce au răspuns organizatorii ceremoniei.

Manelele de la premiile Gopo, criticate de vedete din ”Las Fierbinţi”. Organizatorii: Să nu tratăm artiştii cu prejudecăţi | VIDEO

Cunoscut pentru piese muzicale ca ”Mă iubeşte femeile” sau ”Trilogia căcatului”, cantautorul şi actorul de televiziune Mihai Mărgineanu a izbucnit după ce unul dintre momentele programate în cadrul Galei Premiilor Gopo a adus pe scena Teatrului Naţional un grup de manele prezentat ca provenind de la şcoala lui Dan Bursuc: ”Aseara, la Premiile Gopo, cel mai cu ştaif eveniment al culturii cinematografice româneşti, organizatorii au adus pe scenă o trupă formata din nişte rromi plinuţi şi cu «maiouri» peste burţi burduşite care au «făcut un program» de manele”, a scris Mărgineanu.

 

Cantautorul povesteşte că, din punctul său de vedere, publicul părea pus într-o situaţie incomodă, împrumutată din vremea comunismului: ”Aseară la Premiile Gopo am văzut vârfuri ale culturii noastre, aplaudând stinghere şi din bun simţ, o trupă de manelişti. I-am simţit stingheri şi speriaţi, ca pe timpul comunismului când trebuia să aplauzi ca să te vadă securistul cum că nu eşti retrograd şi destabilizator. Aseară , la Premiile Gopo, văzând atâta subcultură injectată în cultură m-am convins că România este în metastază stadiul final şi că nu mai apucăm nici tratamentul paleativ”.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
gopo,
premii,
manele,
organizatori

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.