Managerii români cred în afaceri mai mari, dar cu costuri tot mai mici

Autor: Cristina Cuncea Postat la 15 aprilie 2013 24 afişări

Aproape jumătate dintre managerii companiilor din Ro­mânia cred că vor avea afaceri în urcare în acest an, însă majoritatea vor continua programele de reducere a costurilor şi vor căuta parteneriate şi alianţe strategice, potrivit unui studiu al PwC.

Managerii români cred în afaceri mai mari, dar cu costuri tot mai mici

Aproape jumătate dintre managerii companiilor din Ro­mânia cred că vor avea afaceri în urcare în acest an, însă majo­ritatea vor continua programele de reducere a costurilor şi vor căuta parteneriate şi alianţe strategice, potrivit unui studiu al PwC.

Directorii de companii din România sunt optimişti cu privire la perspectivele pe termen scurt ale companiilor pe care le conduc, 42% dintre aceştia declarând că sunt foarte încrezători în capacitatea companiilor lor de a obţine venituri în creştere în următoarele 12 luni.

Rezultatele studiului Global CEO Survey pentru România arată, în schimb, că pe termen mediu şi lung perspectivele de creştere economică din România par foarte atrăgătoare pentru manageri, 60% dintre aceştia declarând că sunt foarte încrezători în potenţialul companiilor lor de majorare a veniturilor în următorii trei ani.

În ceea ce priveşte identificarea surselor potenţiale de creştere, 33% dintre directorii din România au declarat că principala oportunitate este creşterea organică pe piaţa locală, pe poziţia secundă fiind indicată lansarea de noi produse sau servicii (29%). De asemenea, 18% au identificat ca sursă de creştere fuziunile şi achiziţiile, parteneriatele şi alianţele strategice.

Toate stirile sunt pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
companii,
manageri,
afaceri,
costuri,
studiu,
PwC,
parteneriate
/actualitate/managerii-romani-cred-in-afaceri-mai-mari-dar-cu-costuri-tot-mai-mici-10746839
10746839
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.