Majoritatea străinilor care vizitează România nu vin să facă turism, ci pentru afaceri, târguri sau conferinţe

Postat la 16 iunie 2017 148 afişări

Numărul total al turiştilor străini cazaţi în hoteluri şi pensiuni în primele trei luni ale anului a fost de 446 de mii, iar cheltuielile acestora s-au ridicat în total la 1030,7 milioane de lei, conform datelor INS. Cei mai mulţi (65,5%) au venit cu afaceri sau pentru conferinţe şi târguri.

Majoritatea străinilor care vizitează România nu vin să facă turism, ci pentru afaceri, târguri sau conferinţe

Principalul motiv al sejurului petrecut de turiştii nerezidenţi în România în trimestrul I 2017 l-a reprezentat afacerile, participarea la congrese, conferinţe, cursuri, târguri şi expoziţii (65,5% din numărul total de turişti nerezidenţi), cheltuielile acestora reprezentând 66,1% din total.

Cel de al doilea motiv al sejurului petrecut de nerezidenţi în România l-a reprezentat călătoriile în scop particular (34,5% din numărul total de turişti nerezidenţi), dintre acestea evidenţiindu-se călătoriile pentru vacanţe (60,4%). Călătoriile în scop particular includ călătoriile pentru vacanţe, cumpărături, evenimente culturale şi sportive, vizitarea prietenilor şi rudelor, tratament medical, religie, tranzit şi alte activităţi.

Cititi continuarea pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.