Euro a ajuns la 4,5872 lei, cel mai mare nivel din ultimii 5 ani. Trader: Moneda europeană nu va depăşi 4,6 lei, dacă se găseşte o soluţie rapidă la criza politică

Postat la 15 iunie 2017 105 afişări

Cotaţia oficială a monedei naţionale a coborât joi la valoarea de 4,5872 lei/euro, pe fondul tensiunilor politice generate de demisia Cabinetului Grindeanu. Acest curs de peste 4,58 lei/euro nu a mai fost consemnat din iulie 2012.

Euro a ajuns la 4,5872 lei, cel mai mare nivel din ultimii 5 ani. Trader: Moneda europeană nu va depăşi 4,6 lei, dacă se găseşte o soluţie rapidă la criza politică

Cursul leului încheiase ziua de miercuri - ziua declanşării tensiunilor politice - la cotaţia de 4,5667 pentru un euro, iar joi dimineaţa a debutat la peste 4,57. La ora 10-10.30, cotaţia a trecut pragul de 4,58 lei/euro, iar la 11.30 a fost atins un maxim de 4,5880.

La ora 13.00, BNR a afişat cotaţia oficială de 4,5872 lei pentru un euro şi - un alt record - de 4,1082 lei/dolar SUA.

Analiştii se aşteaptă la noi deprecieri, în contextul în care evoluţiile politice sunt încă incerte.

Trader: Euro nu va depăşi 4,6 lei dacă se găseşte o soluţie rapidă la criza politică

Un răspuns rapid la nesiguranţa politică internă va frâna deprecierea monedei naţionale faţă de principalele valute, evitându-se riscul depăşirii nivelului de 4,6 de lei pentru un euro, a declarat, pentru Mediafax, Claudiu Cazacu, analist şef XTB România.

Situaţia politică incertă de pe plan intern, dar şi conjunctura externă nefavorabilă au depreciat leul faţă de euro şi dolarul american, iar tendinţa este în continuare de depreciere, spune Claudiu Cazacu, analist şef XTB România.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.