MAE: România va semna la ONU Tratatul privind comerţul cu arme

Postat la 03 iunie 2013 57 afişări

România se numără printre ţările care vor semna miercuri, la sediul ONU de la New York, Tratatul privind comerţul cu arme convenţionale, care reglementează operaţiunile de export, import, brokeraj, tranzit şi transbordare a acestor produse militare.

MAE: România va semna la ONU Tratatul privind comerţul cu arme

 Potrivit MAE român, acest prim instrument juridic internaţional care reglementează la nivel global comerţul cu arme va fi semnat din partea României de către ambasadorul Simona Miculescu, reprezentantul permanent al României pe lângă Naţiunile Unite.

România a participat activ, încă din 2006, la procesul ONU de negociere şi adoptare a acestui nou acord internaţional. Prin semnarea acordului în prima zi de semnare, România reconfirmă tradiţia diplomatică de recunoaştere a importanţei politice a acestui nou tratat, precum şi a interesului de a ne angaja plenar prin însuşi momentul semnării sale, evidenţiază un comunicat MAE transmis MEDIAFAX.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/mae-romania-va-semna-la-onu-tratatul-privind-comertul-cu-arme-10921956
10921956
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.