MAE îi avertizează pe românii care călătoresc în Bulgaria. Drumuri blocate de zăpadă

Postat la 07 ianuarie 2012 54 afişări

Ministerul Afacerilor Externe a emis, sâmbătă, o atenţionare de călătorie pentru cetăţenii români care pleacă în Bulgaria, în legătură cu dificultăţile de circulaţie apărute în ultimele ore pe drumurile din această ţară, din cauza vremii nefavorabile.

Din cauza ninsorilor abundente şi a vântului puternic se înregistrează blocaje în circulaţie în special în regiunile Plevna, Loveci şi Smolian, cu toate că utilajele de deszăpezire acţionează fără întrerupere.

Potrivit unor informaţii obţinute de la Ministerul bulgar al Afacerilor Interne, în această perioadă sunt închise traficului rutier trecătorile Zlatishki, Tvardishki, Varbishki, Vratnik, Petrohan, Troian. Prin celelalte trecători este permisă circulaţia numai autoturismelor dotate cu lanţuri antiderapante.

Cetăţenii români aflaţi în trafic pe teritoriul Bulgariei şi care se confruntă cu probleme deosebite sunt sfătuiţi de MAE să apeleze telefonul de urgenţă 112.

De asemenea, traficul camioanelor de marfă din Bulgaria spre Macedonia a fost oprit sâmbătă la punctul de frontieră Deve Bair, din cauza ninsorilor abundente din Macedonia, a informat publicaţia Novinite. Traficul din zonă este deviat către punctul de frontieră Zlatarevo.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/mae-ii-avertizeaza-pe-romanii-care-calatoresc-in-bulgaria-drumuri-blocate-de-zapada-9132616
9132616
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.