Lovitură pentru Simona Halep. Roxadustatul nu provine doar din KETO MCT

Postat la 25 septembrie 2023 521 afişări

Lovitură pentru Simona Halep. Roxadustatul nu provine doar din KETO MCT

Deşi Simona Halep a dat în judecată compania Schinoussa Superfood, cea de la care ar fi provenit suplimentul contaminat cu Roxadustat, substanţă interzisă care i-a adus sportivei noastre 4 ani de suspendare, se pare că nu doar aceasta poartă vină.

Compania nu neagă că în acel supliment s-ar afla şi roxadustat, însă cantităţile sunt mult mai mici decât cele depistate în corpul Simonei Halep.

Tribunalul Sport Resolutions a concluzionat că substanţa de Roxadustat găsită în corpul lui Halep nu putea proveni doar din suplimentul KETO MCT, notează Tennis-Infinity.

„Compania în cauză, Schinoussa Superfood, cu sediul în Canada, nu a făcut încă comentarii despre proces. Însă, a transmis că, în timpul procesului, instanţa a acceptat afirmaţiile lui Halep că a luat suplimente contaminate, dar cantitatea găsită nu ar fi putut proveni din doza ei de supliment. Suspiciuni suplimentare cu privire la neregulile sale din paşaportul biologic nu au făcut decât să întărească decizia instanţei de a o suspenda pe jucătoare”, scrie sursa citată.

După decizia de suspendare pentru dopaj, Simona Halep a scos asul din mânecă şi a dat în judecată producătorul canadian al suplimentului contaminat cu Roxadustat. Sportiva cere daune de milioane de dolari.

Cititi mai multe pe www.mediaflux.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
lovitura,
provenienta,
refuz

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.