Lovitură de teatru în lumea miliardarilor: criza Covid a adus divorţul în familia Gates, după 27 de ani. Bill şi Melinda au decis sa se despartă şi să împartă o avere de 127 miliarde de dolari

Autor: Răzvan Botea Postat la 04 mai 2021 45 afişări

Bill Gates divorţează de soţia sa, Melinda Gates, după 27 de ani de căsătorie, scrie Financial Times. Cei doi vor continua să lucreze împreună la proiectele filantropice, mai anunţă publicaţia citată.

Lovitură de teatru în lumea miliardarilor: criza Covid a adus divorţul în familia Gates, după 27 de ani. Bill şi Melinda au decis sa se despartă şi să împartă o avere de 127 miliarde de dolari

Bill Gates divorţează de soţia sa, Melinda Gates, după 27 de ani de căsătorie, scrie Financial Times. Cei doi vor continua să lucreze împreună la proiectele filantropice, mai anunţă publicaţia citată.

”După foarte mult timp de gândire şi multă muncă la relaţia noastră, am luat decizia să finalizăm mariajul. Pe parcursul ultimilor 27 de ani, am crescut nişte copii incredibili, am construit o fundaţie care funcţionează peste tot în lume şi le permite oamenilor să trăiască vieţi productive, sănătoase. Vom continua să avem aceeaşi viziune în misiunea noastră şi ne vom continua munca împreună la fundaţie, dar nu credem că putem să creştem împreună ca şi cuplu în următoarea fază a vieţii noastre. Avem nevoie de spaţiu şi intimitate pentru familia noastră, pe măsură ce vom naviga această nouă viaţă”, a scris Bill Gates pe Twitter.

Cei doi s-au cunoscut la sfârşitul anilor 1980, când Melinda s-a alăturat firmei Microsoft a lui Bill. Au trei copii.

Ei conduc împreună Fundaţia Bill & Melinda Gates.

Separarea celor doi va provoca valuri de şoc prin lumile filantropiei, sănătăţii publice şi afacerilor, notează New York Times.

Divorţul va crea noi întrebări despre soarta averii Gates, dintre care o mare parte nu a fost încă donată Fundaţiei Bill şi Melinda Gates. Bill Gates, care a fondat Microsoft, este unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume, cu o avere de aproximativ 124 miliarde de dolari.

Bill Gates locuia împreună cu soţia sa şi cu cei trei copii într-o vilă de pe malul lacului Washington. Casa are şapte dormitoare, 24 de băi, şase bucătării, sală de cinema, bibliotecă etc. Valoarea estimată a vilei este de 121 mil. dolari.

Gates a cunoscut-o pe Melinda la scurt timp după ce ea s-a alăturat Microsoft ca manager de produs în 1987, când au stat unul lângă celălalt la o cină de afaceri în New York, potrivit CNBC. După aproximativ un an de întâlniri, au ajuns la o răscruce de drumuri.

„Ştiţi, ne-a păsat mult unul de celălalt şi existau doar două posibilităţi: fie că ne despărţim, fie că ne vom căsători”, spunea Gates în 2019, citat de CNBC.

„Trebuia să ia o decizie”, spune Melinda Gates. Într-o zi, Melinda a intrat în dormitorul lui Bill Gates şi el făcea o listă pe o tablă albă: „tabla lui albă avea avantajele şi dezavantajele căsătoriei.”

Gates a urmat cursurile şcolii private Lakeside School din Seattle, iar acolo l-a întâlnit pe prietenul său şi viitorul partener de afaceri, Paul Allen. La şcoală a scris primul program, un joc de X şi 0.

Pe numele său complet, William Henry Gates s-a născut în Seattle în 28 octombrie 1955. Fiul unui avocat (William Henry Gates senior) şi al unei profesoare (Mary Maxwell Gates), Bill Gates a fost un copil inteligent, notează Mediafax. A urmat cursurile şcolii Lakeside School, unde a fost coleg cu Paul Allen, alături de care, peste câţiva ani, a fondat Microsoft.

În timp ce era student la Harvard, fondează compania Microsoft şi în 1985 lansează primul sistem de operare Windows. La doar 31 de ani, Bill Gates era, în 1987, miliardar.

A devenit cel mai bogat om din lume în 1997.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
casatorie,
divort,
bill gates

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.