Lovitura de stat nu bate cu parul

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 27 aprilie 2014 94 afişări

Eternele acuzaţii de "lovitură de stat" şi "dictatură" au revenit în discursul politicienilor prin glasul senatorului PNL Cristian Bodea, care a declarat că oprirea activităţii în plen a Senatului pe durata campaniei pentru alegerile europarlamentare se califică drept lovitură de stat.

Lovitura de stat nu bate cu parul

În opinia liberalului, Călin Popescu-Tăriceanu, preşedintele Senatului, ar trebui să-şi dea demisia fiindcă permite "dictatura pontistă", adică mobilizarea senatorilor pentru o victorie a PSD la europarlamentare, cu scopul final de a-l propulsa pe Victor Ponta candidat la preşedinţie. Bodea nu a fost singur: atât liderul PNL, Crin Antonescu, cât şi alte voci liberale au criticat virulent ideea de a suspenda lucrările în plen ale Senatului, profitând astfel de excelentul prilej de a creşte cota PNL în rândurile opoziţiei de dreapta şi de a arăta că nu au complexe în a refolosi contra PSD acuzaţia de "lovitură de stat", suportată în 2012 de liberali cot la cot cu pesediştii din partea lui Traian Băsescu.

Valeriu Zgonea, preşedintele Camerei, s-a ferit să decreteze vacanţă pe perioada campaniei, însă a justificat şi el rărirea activităţii în plen prin ideea că la alegerile europarlamentare "sunt două grupuri care se bat pe o diferenţă de câteva voturi, care pot să vină din România". Conform ultimelor sondaje, popularii europeni (PPE) ar obţine cu câteva mandate mai mult în PE decât socialiştii şi democraţii (S&D), cu 217 la 208, în timp ce liberalii (ALDE) s-ar situa pe locul al treilea, cu 63 de mandate, astfel încât explicaţia lui Zgonea are o logică evidentă din perspectiva PSD.

Cât priveşte campania pentru prezidenţiale, singurul care combate contra PSD pe acest front rămâne preşedintele Traian Băsescu, care nu doar şi-a reafirmat susţinerea pentru PMP şi a opinat că Victor Ponta n-are nicio şansă de câştig în faţa unui viitor candidat al "dreptei unite", dar a şi cerut electoratului să nu-l voteze pe Victor Ponta pentru Cotroceni, pentru că acesta, "fiind dependent de baroni, va baroniza ţara".

Urmărește Business Magazin

/actualitate/lovitura-de-stat-nu-bate-cu-parul-12535102
12535102
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.