Loredana Butnaru, director general, Miele România: „Într-o lume a bărbaţilor prezenţa feminină devine oarecum exotică şi apreciată”

Postat la 12 iulie 2020 200 afişări

„Desigur, femeile sunt diferite. Probabil pentru un business unde simţul estetic şi atenţia la detalii sunt importante, femeile pot face diferenţa. Femeile pot fi mai blânde, înţelegătoare, simţuri pe care bărbaţii nu le au, ascultă mai bine, dar cred că acest lucru vine pentru că sunt mame, nu neapărat pentru că sunt femei.”

 Loredana Butnaru, director general, Miele România: „Într-o lume a bărbaţilor prezenţa feminină devine oarecum exotică şi apreciată”

Sub conducerea Loredanei Butnaru, magazinele de electrocasnice Miele România şi-au crescut vânzările cu 20% până la 60% anual, consecutiv din 2013 şi până astăzi, concomitent cu extinderea magazinelor companiei. De altfel, creşterile de cel puţin 20%, precum şi menţinerea motivării echipei se numără printre priorităţile Loredanei Butnaru şi anul acesta. Industriile în care a lucrat au fost industrii în care activează predominant bărbaţi, fiind atrasă mereu de partea tehnică a produselor pe care le-a vândut sau de specificul companiilor în care a lucrat. „De la maşini, raliuri şi până la, astăzi, electrocasnice, eram mereu o raritate în meetinguri, întruniri etc. Nu m-am simţit deloc dezavantajată, chiar din contră, într-o lume a bărbaţilor prezenţa feminină devine oarecum exotică şi apreciată; astfel pot spune că a fost un lucru pozitiv”, îşi descrie ea evoluţia ca lider feminin în business. Totuşi, crede că nu a avut niciodată un avantaj sau dezavantaj real pentru că este femeie. În ceea ce priveşte oportunităţile, ea este de părere că echipele mixte funcţionează mai bine. Loredana afirmă că echilibrul este greu de realizat pe termen lung. Chiar dacă sunt momente în care îl putem obţine, nu putem avea în acelaşi timp şi maxim profesional, şi personal: „Ambele zone necesită timp şi nu îl putem avea. Trebuie să alternăm timpul investit în ambele zone, iar după un interval, când tragem linie, să fim mulţumiţi că am avut această alternare. În 24 de ore nu se poate să avem şi o carieră de top, şi un maxim de timp alocat vieţii personale. Cred că cel mai important este să fim satisfăcuţi la jumătatea sau la sfârşitul anului cu alocarea timpului nostru în ambele zone şi să fim mulţumiţi de alegerile pe care le facem, indiferent unde înclină balanţa. Suntem diferiţi şi pentru fiecare acest echilibru, acest lucru înseamnă altceva”.

Profilul Loredanei Butnaru a apărut în anuarul 105 CELE MAI PUTERNICE FEMEI DIN BUSINESS, publicat în luna martie. 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.