Locuitorii judeţului Vaslui, obligaţi, de luni, să aibă acoperite gura şi nasul când ies din casă

Autor: Dan Mihail Birjoveanu Postat la 05 aprilie 2020 67 afişări

Locuitorii judeţului Vaslui, obligaţi, de luni, să aibă acoperite gura şi nasul când ies din casă

Locuitorii judeţului Vaslui vor fi obligaţi să să aibă acoperite nasul şi gura când ies din casă. Decizia, luată de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, se aplică începând de luni, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Vaslui a stabilit, sâmbătă, ca toţi locuitorii judeţului să aibă acoperite nasul şi gura. Decizia autorităţilor din Vaslui este similară cu o decizie luată în judeţul Galaţi şi se va aplica de luni, pentru protejarea populaţiei în contextul epidemiei.

„Am emis, la fel ca cei din judeţul Galaţi, o hotărâre de Comitet Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.” - a declarat, pentru MEDIAFAX, prefectul judeţului Vaslui, Mircea Gologan.

Potrivit acestuia, cetăţenii vor trebui să poarte, de luni, orice mijloc prin care să-şi acopere nasul şi gura în locurile publice şi în spaţiile comerciale. La fel ca la Galaţi, nu este obligatoriu ca aceste mijloace de protecţie să fie măşti medicale. Se pot folosi eşarfe, măşti din pânză sau orice alte tipuri de protecţie care să acopere nasul şi gura.

„Exact ca la Galaţi, nu am pus obligativitatea purtării unei măşti medicale. Este un lucru benefic pentru toată lumea” - a mai spus prefectul.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
nas,
gura,
acoperire

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.