9 tone de echipamente medicale au fost aduse din China cu o aeronavă Tarom

Autor: Ioana Matei Postat la 04 aprilie 2020 251 afişări

9 tone de echipamente medicale au fost aduse din China cu o aeronavă Tarom

O aeronavă Boeing 737-800 NG a Companiei Naţionale de Transporturi Aeriene a fost reconfigurata pentru a putea importa din China 9 tone de materiale sanitare necesare ţării noastre pentru lupta împotriva răspândirii virusului, potrivit unui comunicat de presă postat pe pagina de Facebook a companiei.

Avionul a decolat de pe aeroportul Bucureşti Otopeni pe 2 aprilie, pe ruta Almaty (Kazahstan) – Shenzhen (China) şi a revenit în ţară în seara zilei de 3 aprilie.

Sapte angajaţi ai companiei au făcut parte din echipajul de zbor care a efectuat transportul: trei piloţi comandanţi, Cristian Iancu, Adrian Preda, Mădălin Gherghina, sub conducerea directorului de zbor, pilotul instructor Florin Susanu, doi tehnicieni aeronave, Florin Postolache şi Cristian Mitu şi un loadmaster, Andrei Petre.

Pentru a efectua transporturi tip full cargo cu materiale sanitare, TAROM a reconfigurat două dintre avioanele de pasageri de tip Boeing 737-800 NG, pe care le are în flotă.

„Aşa cum am declarat încă de la începutul acestei crize, compania TAROM va răspunde oricărei iniţiative menite să susţină lupta împotriva acestei pandemii. Mai mult, încercăm activ să găsim soluţii şi să venim cu propuneri în sprijinul autorităţilor, iar faptul că şapte dintre colegii noştri s-au oferit voluntar să înfrunte orice risc şi să zboare către China este o dovadă în plus că suntem pregătiţi să rămânem în prima linie. Le mulţumesc pentru efort lor şi celorlalţi colegi care au lucrat la conversia celor două aeronave pentru a obţine, într-un timp foarte scurt, această capabilitate de transport marfă. Menţionez faptul ca aceasta cursă nu ar fi fost posibilă fără imensul sprijin acordat de către Reprezentanţii Ministerului Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, Ministerul Afacerilor Externe, Autoritatea Aeronautică Civila Romana, Ambasada României în Republica Populară Chineză şi Ambasadei Republicii Populare Chineze în România”, a declarat directorul general TAROM, George Barbu.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
china,
avion,
tarom,
echipamente,
medici,
companie,
transport,
boeing

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.