Locomotiva economică a Europei trage frâna: Activitatea industrială continuă să scadă din cauza unei cereri slabe şi adaugă şi mai multă presiune pe economia germană deja intrată în recesiune

Autor: Iulian Tenchiu Postat la 06 iunie 2023 108 afişări

Locomotiva economică a Europei trage frâna: Activitatea industrială continuă să scadă din cauza unei cereri slabe şi adaugă şi mai multă presiune pe economia germană deja intrată în recesiune

Comenzile din fabricile germane au scăzut în mod neaşteptat în aprilie, ceea ce a diminuat şi mai mult perspectivele celei mai mari economii europene, după ce în iarnă a suferit prima recesiune de la pandemie, scrie Bloomberg.

Cererea a scăzut cu 0,4% faţă de luna precedentă, în timp ce economiştii chestionaţi de Bloomberg prognozaseră o creştere de 2,8%. Scăderea a fost produsă de diminuarea comenzilor pe scară largă - excluderea acestora ducând la o corecţie negativă de 1,4%.

Industria prelucrătoare a fost o piedică pentru cea mai mare economie europeană, deoarece preţurile ridicate au afectat cererea, iar consumatorii au cheltuit mai mult pe servicii în urma pandemiei. PIB-ul a scăzut în cele şase luni până în martie, un regres pentru ţară chiar dacă a evitat cele mai sumbre scenarii invocate după invazia Rusiei în Ucraina.

Fabricile s-au bazat pe un volum mare de muncă în aşteptare pentru a susţine producţia, în condiţiile în care comenzile noi sunt în scădere. Sondajele managerilor de achiziţii au arătat că situaţia din sector s-a deteriorat în luna mai, deoarece exporturile s-au prăbuşit.

Politica monetară mai restrictivă pentru combaterea inflaţiei contribuie la slăbirea cererii. O mare parte din impactul creşterilor ratelor dobânzilor adoptate începând de anul trecut încă se manifestă, iar Banca Centrală Europeană intenţionează să majoreze în continuare costurile de împrumut pentru a ţine preţurile sub control.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
germania,
recesiune,
activitate,
cauza,
cereri,
continuare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.