LISTA modificărilor de preţuri valabile de la 1 septembrie. Ce scumpiri aduce toamna în portofelele românilor

Postat la 02 septembrie 2013 38 afişări

De la 1 septembrie intră în vigoare reducerea la 9% a taxei pe valoarea adăugată la pâine, iar impactul negativ al măsurii, calculat la 100 milioane lei, va fi compensat prin creşterea accizelor la alcool şi introducerea de accize la bunuri de lux. De asemenea, preţurile biletelor de tren vor creşte de la 1 septembrie.

LISTA modificărilor de preţuri valabile de la 1 septembrie. Ce scumpiri aduce toamna în portofelele românilor

 Taxa pe valoarea adăugată va fi redusă la pâine la 9% de la 1 septembrie, iar impactul negativ al măsurii, calculat la 100 milioane lei, va fi compensat prin creşterea accizelor la alcool şi introducerea de accize la bunuri de lux, precum maşini cu motor peste 3.000 cmc, bijuterii, aur, cu venituri suplimentare estimate să fie atrase astfel din accize la 300 milioane lei.

Alte bunuri de lux pentru care vor fi aplicate accize sunt iahturi, ceasuri de lux şi anumite tipuri de armament.

Acciza la alcool va creşte de la 750 euro/hectolitru la 1.000 euro/hectolitru, în timp ce pentru bunuri de lux vor fi introduse accize.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/lista-modificarilor-de-preturi-valabile-de-la-1-septembrie-ce-scumpiri-aduce-toamna-in-portofelele-romanilor-11285965
11285965
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.