Lichiditatea a dispărut ieri de pe bursă. Acţiunile SIF Moldova au pierdut 1,3%

Autor: Stefan Musgociu Postat la 12 martie 2013 13 afişări

Bursa a scăzut cu 0,12% (indicele BET-C), într-o piaţă unde rulajul a atins minimul ultimelor şase săptămâni, iar acţiunile SIF Moldova (SIF2) au coborât cu 1,3% în prima zi când investitorii care cumpără aceste titluri nu mai au dreptul să participe la AGA în care va fi ales un nou consiliu de administraţie.

Lichiditatea a dispărut ieri de pe bursă. Acţiunile SIF Moldova au pierdut 1,3%

Bursa a scăzut cu 0,12% (indicele BET-C), într-o piaţă unde rulajul a atins minimul ultimelor şase săptămâni, iar acţiunile SIF Moldova (SIF2) au coborât cu 1,3% în prima zi când investitorii care cumpără aceste titluri nu mai au dreptul să participe la AGA în care va fi ales un nou consiliu de administraţie. În prima parte a zilei acţiunile SIF Mol­dova (SIF2) au consemnat cea mai vizibilă va­ria­ţie dintre societăţile de investiţii finan­ciare, co­borând cu până la 2,6%. În ultimele ore de tran­zacţionare, corecţia s-a temperat, iar la închi­dere aceste titluri erau în scădere cu 1,29%, la 1,53 lei. Acţiunile SIF Moldova au con­semnat al patrulea rulaj din piaţă, de 662.000 de lei. „Cred că scăderea preţului nu are legătură cu anunţul de vineri. Până vineri, când a fost ultima zi în care se mai puteau cumpăra acţiuni pentru participarea la AGA, a existat o pre­siune la cumpărare pentru că se acumulau cât mai multe voturi pentru AGA din 4/5 aprilie. Fiind o AGA cu miză foarte mare, res­pec­tiv ale­gerea unui nou consiliu de administraţie, pre­ţul acţiunii SIF Moldova a crescut consis­tent în ultimele 10 zile.

Toate stirile sunt pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/lichiditatea-a-disparut-ieri-de-pe-bursa-actiunile-sif-moldova-au-pierdut-1-3-10661543
10661543
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.