Lia Olguţa Vasilescu despre scăderea salariilor mici: E adevărat, dar nu e vina noastră

Postat la 02 februarie 2018 254 afişări

Ministrul Muncii a recunoscut că există scăderi salariale şi la nivelul unor bugetari cu venituri modeste, cum sunt grefieri, dascăli sau personal auxialiar din învătământ, Lia Olguţa Vasilescu a declarat, la Realitatea TV, că în aceste situaţii nu este vorba de efecte ale legiii salarizării.

Lia Olguţa Vasilescu despre scăderea salariilor mici: E adevărat, dar nu e vina noastră

În cazul grefierilor, a afirmat Olguţa Vasilescu, "nu este o problemă a ministerului Muncii, pentru că pe legea salarizării le cresc salariile. Este foarte adevărat că lor (grefierilor) li se calculează veniturile diferenţiat pentru fiecare curte de apel în parte şi ne estre greu şi nou să înţelegem de unde vin aceste inechităţi. Joi am cerut o situaţie consilierilor, la nivelul ţării, şi mă voi întâlni cu ei să lămurim lucrurile."

Potrivit comunicatului Asociaţiei grefierilor, cauza scăderii salariiale ar fi legată de transferul contribuţiilor sociale din sarcina angajatorului la angajat, prin care vor scădea salariile nete cu sume cuprinse între 36 şi 500 lei.

În plus, grefierii se consideră discriminaţi faţă de ceilalţă bugetari pentru că ultima creştere salarială a avut loc pe 1 decembrie 2015, când s-a operat pentru întreg sistemul o creştere de 10%).

Cititi mai multe pe www.realitatea.net

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.