Un primar din România pune asistaţii social să măture străzile oraşului. „Ei vor fi dotaţi cu cele necesare si vor trebui sa presteze acest serviciu in contul zilelor obligatorii, respectând un program de 8 ore”

Postat la 02 februarie 2018 314 afişări

Primarul din oraşul Moldova Nouă (Caraş Severin) dă un exemplu bun în România. Adi Torma a decis ca toţi asistaţii sociali din localitate să măture străzile altfel nu vor mai primi bani.

Un primar din România pune asistaţii social să măture străzile oraşului. „Ei vor fi dotaţi cu cele necesare si vor trebui sa presteze acest serviciu in contul zilelor obligatorii, respectând un program de 8 ore”

Pe Facebook, primarul Adi Torma a scris: „Dragi concetateni, Va anunţ ca începând cu 1 Februarie 2018 activitatea de maturat stradal se va realiza de catre cei care primesc ajutorul social de pe raza orasului Moldova Noua. Ei vor fi dotaţi cu cele necesare si vor trebui sa presteze acest serviciu in contul zilelor obligatorii, respectând un program de 8 ore.

Evident ca nu poti fi pe placul tuturor si aproape toate deciziile majore de schimbare imi sunt atacate si criticate.Eu ştiu ca am un mandat de dus la final si voi lua deciziile care vor aduce beneficii, atat pe termen scurt, dar, cel mai important, pe termen mediu si lung.

Primăria Moldova Noua plătea aproximativ 400.000 lei pentru măturatul stradal anual, dar in acelaşi timp avem la ajutor social un număr de aproximativ 100 de cetateni care trebuie sa presteze între 2 si 9 zile de munca in cadrul primăriei.

Pana acum nici un primar nu a avut curajul sa isi asume o schimbare in aceasta direcţie si sa folosească eficient atat resursele financiare, cât si forţa de munca avuta la dispoziţie.

Astept cu interes opinia cetăţenilor din Moldova Nouă!”

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.