Unul dintre cele mai cunoscute fonduri de investiţii din România, maşină de făcut bani. Încasările de anul trecut au ajuns la 1,1 mld. euro

Postat la 01 februarie 2018 93 afişări

2017 a însemnat pentru grupul polonez Enterprise Investors, unul dintre cei mai activi jucători de private equity din România, anul încasărilor record rezultate în urma exiturilor, acestea însumând zece exituri totale printre care şi vânzarea celui mai mare lanţ de supermaketuri din România, Profi Rom Food, pentru o valoare totală de 533 mil. euro, un exit parţial precum şi dividende plătite de companiile din portofoliu, acţiuni care au generat încasări de 1,1 miliarde euro pentru investitorii grupului.

Unul dintre cele mai cunoscute fonduri de investiţii din România, maşină de făcut bani. Încasările de anul trecut au ajuns la 1,1 mld. euro

Lista exiturilor din 2017 include şi trei tranzacţii a căror valoare nu a fost dezvăluită, printre care şi tranzacţia prin care producătorul român de materiale de construcţii Macon va fi preluat de Xella Group, tranzacţia fiind condiţionată de obţinerea aprobării Consiliului Concurenţei din România.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.