Levy, MediHelp: E trist si imoral ca oamenii care platesc taxe sa nu primeasca ingrijirile medicale adecvate

Postat la 31 ianuarie 2013 36 afişări

„Este trist si imoral ca oamenii care platesc taxe sa nu primeasca ingrijirile medicale adecvate. Moral este ca, in cazul in care nu gasesc serviciile medicale de care au nevoie in perimetrul tarii in care locuiesc, sa apeleze la sectorul privat”, a declarat Zahal Levy, presedintele MediHelp International, una dintre companiile care ofera asigurari de sanatate pe piata locala, referindu-se la impactul deciziei ministrului sanatatii, Eugen Nicolaescu, de a sista finantarea din fondurile Casei Nationale de Asigurari de Sanatate catre clinicile si spitalele private, pe baza noului contract-cadru ce ar urma sa intre in vigoare de la 1 martie.

Potrivit managerului, proprietarii clinicilor private se asteapta la amortizarea investitiei in trei-cinci ani de la finalizarea acesteia, iar in situatia in care perioada devine mai mare vor cauta o alta piata pe care sa investeasca. In viziunea sa, standardele ridicate ale serviciilor noii companii depind de randamentul businessului, fluxul de venituri trebuie sa fie facut in functie de veniturile statului, acesta fiind clientul contractant.

"Compania nu poate sa isi achite furnizorii creand astfel asa numitul efect de domino in ceea ce priveste platile catre terti. Acesta este un hazard economic. Apoi, se va crea o dezamagire pentru pierderile pe care investitorii le-au suferit si se va prelungi timpul necesar recuperarii investitiei. Aceasta are de asemenea un efect negativ din punct de vedere economic, dar si din punct de vedere cultural pentru ca duce la crearea unei mentalitati de neindeplinire a obligatiilor contractuale si nerespectare a angajamentelor. Ce investitor strain va veni aici?", a mai declarat Zahal Levy.

Cea mai importanta consecinta este, potrivit managerului, aceea ca mai putini oameni vor putea sa acceseze servicii medicale private si de inalta clasa, deoarece nu isi vor mai putea permite sa plateasca pretul intreg al tratamentelor, cu efecte directe asupra bugetului national de sanatate, deoarece populatia care isi permitea achizitionarea serviciilor se va intoarce acum la sistemul de sanatate public.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/levy-medihelp-e-trist-si-imoral-ca-oamenii-care-platesc-taxe-sa-nu-primeasca-ingrijirile-medicale-adecvate-10536356
10536356
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.