LEGENDAR! Nadia Comăneci, la 40 de ani de la primul 10 din istoria gimnasticii artistice

Postat la 19 iulie 2016 180 afişări

LEGENDAR! Nadia Comăneci, la 40 de ani de la primul 10 din istoria gimnasticii artistice

Acum 40 de ani, Nadia Comăneci, reprezentanta României, reuşea primul 10 din istoria gimnasticii artistice, la jocurile Olimpice de vară de la Montreal (Canada).

Pe 18 iulie 1976, o gimnastă în vârstă de numai 14 ani reuşea să uimească lumea sportului, obţinând prima notă perfectă din istoria acestui sport, în condiţiile în care nici măcar tabela electronică de afişaj nu era pregătită pentru o astfel de performanţă.

Nadia Comăneci a obţinut, de altfel, la respectiva ediţie a Jocurilor Olimpice, de şapte ori scorul perfect, câştigând trei medalii de aur (la individual compus, bârnă şi paralele), o medalie de argint (pe echipe) şi una de bronz (la sol).

“De fiecare dată când există un zero în aniversare, este ceva tot mai mare. Au fost 10, apoi 20, apoi 30 iar acum 40 de ani, par multe cifre. Este ca şi cum jumătate din viaţa ta a şi trecut”, a declarat Nadia într-un interviu telefonic acordat agenţiei Reuters.

“Însă atunci când realizezi că au trecut 40 de ani de când s-a întâmplat, parcă te întrebi: ‘O Doamne, chiar aşa?’. Pentru că este a 40-a aniversare, mă simt ca şi cum aş sărbători pe tot parcursul anului. Toată lumea pe care am întâlnit-o în acest an vrea să vorbească despre asta”, a adăugat Nadia, aflată într-o scurtă vacanţă în California, alături de familia sa.

Citit mai multe pe www.romanibuni.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/legendar-nadia-comaneci-la-40-de-ani-de-la-primul-10-din-istoria-gimnasticii-artistice-15532940
15532940
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.