Legea salarizării, aplicată la Primăria Slatina, cel mai mic salariu fiind de 2.000 de lei

Postat la 19 iulie 2017 651 afişări

Cel mai mic salariu din Primăria Slatina a ajuns la 2.000 lei, net, după ce consilierii locali au aprobat hotărâri care au vizat creşterea veniturilor angajaţilor municipalităţii, conform prevederilor Legii salarizării personalului plătit din fonduri publice, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Legea salarizării, aplicată la Primăria Slatina, cel mai mic salariu fiind de 2.000 de lei

Juristul Primăriei Slatina, Mihaela Otincelescu, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, că media creşterilor salariale se situează între 500 şi 600 lei, pentru fiecare salariat, fiind vorba de o egalizare a veniturilor.

„Începând cu 1 iulie 2017, creşterile salariale sunt substanţiale. Potrivit legii 153, începând cu această dată, revine exclusiv consiliului local atributul de a stabili salariile pentru toţi funcţionarii din cadrul aparatului de specialitate şi al serviciilor publice. Ca medie a creşterilor salariale pentru toţi funcţionarii este situată undeva între 500-600 lei, pe salariat. Prin hotărârile aprobate, marţi, au fost egalizate salariile la nivelul aparatului de specialitate şi al serviciului public, nemaiexistând diferenţe între salariaţi decât cu privire la vechime”, a afirmat Mihaela Otincelescu.

Ea a adăugat că salariul minim net din primărie se va apropia de 2.000 lei.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.