Legea privind pensiile parlamentarilor a fost retrimisă la comisii, pentru a fi rediscutată

Autor: Ştefan Pană Postat la 09 septembrie 2015 54 afişări

Plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului a aprobat miercuri retrimiterea la comisiile de specialitate a legii privind pensiile parlamentarilor, la propunerea comitetului liderilor grupurilor parlamentare.

Propunerea a fost adoptată cu doar patru voturi "împotrivă", a anunţat preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea.

PNL anunţase că votează împotriva pensiilor, în timp ce preşedintele PSD, Liviu Dragnea, ceruse marţi retrimiterea la comisie.

Comisia pentru statut a modificat marţi doar unele prevederi din legea pensiilor speciale pentru parlamentari, ca urmare a cererii de reexaminare a preşedintelui, stabilind că aceştia vor încasa pensiile din momentul în care au decizii de pensionare în sistemul de stat, dar cuantumul a rămas acelaşi. În plus, parlamentarii care au fost condamnaţi definitiv pentru incompatibilitate vor beneficia de pensii.

Prevederile privind cuantumul pensiei speciale pentru parlamentari a rămas cel iniţial de 0,55% din indemnizaţia de parlamentar, de acesta urmând să beneficieze deputaţii şi senatorii care au avut mandate de la 6 luni consecutive până la 3 mandate.

Membrii comisiei au stabilit că parlamentarii care au fost condamnaţi pentru fapte de corupţie săvârşite în calitate de parlamentar nu vor putea beneficia de aceste pensii speciale, în schimb, preşedintele Comisiei Bogdan Duvăz (PSD) a precizat că cei condamnaţi pentru incompatibilitate vor putea beneficia de pensie specială deoarece este vorba de o "situaţie administrativă şi nu de corupţie".

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
PARLAMENT,
PENSII PARLAMENTARI,
/actualitate/legea-privind-pensiile-parlamentarilor-a-fost-retrimisa-la-comisii-pentru-a-fi-rediscutata-14706257
14706257
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.