Comisia Europeană oferă Ungariei patru milioane de euro pentru gestionarea crizei refugiaţilor

Autor: Raluca Manga Postat la 08 septembrie 2015 56 afişări

Comisia Europeană a decis să ofere Ungariei un ajutor rapid în valoare de patru milioane de euro, pentru a gestiona criza refugiaţilor, anunţă agenţia de presă ungară MTI.

Fondurile trebuie folosite pentru îmbunătăţirea centrelor de primire a imigranţilor sau construirea unora noi, cumpărarea echipamentului necesar precum şi creşterea personalului şi a capacitatăţii de transport în Ungaria, a transmis Comisia Europeană marţi.

Autorităţile ungare întâmpină dificultăţi în gestionarea numărului mare de imigranţi care intră în ţară pe la graniţa cu Serbia, în încercarea de a ajunge în statele mai prospere din vestul Uniunii Europene.

Poliţia ungară a reţinut până în prezent 169.337 de "imigranţi ilegali" şi 955 de traficanţi de persoane, iar Biroul pentru imigrare a înregistrat 157.746 de migranţi, au anunţat marţi autorităţile.

Biroul pentru imigraţie lucrează "nonstop" în cele zece puncte din întreaga ţară, pentru a procesa cererile de azil, a declarat într-o conferinţă de presă Attila Kiss, adjunctul şefului Biroului.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
UNGARIA,
COMISIA EUROPEANĂ,
FONDURI
/actualitate/comisia-europeana-ofera-ungariei-patru-milioane-de-euro-pentru-gestionarea-crizei-refugiatilor-14705071
14705071
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.