Hidroelectrica a vândut Arhiepiscopei Argeşului microhidrocentrala Călugăriţa, cu 1,7 milioane lei

Autor: Alina Oprea Postat la 08 septembrie 2015 381 afişări

Producătorul de energie de stat Hidroelectrica, aflat în insolvenţă, a vândut microhidrocentrala Călugăriţa, din judeţul Argeş, Arhiepiscopei Argeşului şi Muscelului pentru 1,7 milioane lei, unitatea producând energie pentru a aproviziona 180 de gospodării.

"Microhidrocentrala Călugăriţa de pe râul Valea lui Stan (judeţul Argeş) a fost cumpărată de Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului, cu 1,7 milioane lei, în timp ce cea de-a doua microhidrocentrală, Vlădeşti, aflată în bazinul râului Olăneşti din judeţul Vâlcea, a fost adjudecată de firma Roski Air Service, cu 2,2 milioane lei", a declarat pentru MEDIAFAX administratorul judiciar al companiei, avocatul Remus Borza.

Microhidrocentrala cumpărată de Arhiepiscopie are o putere instalată de 630 de kW şi produce energie suficientă pentru a aproviziona 180 de gospodării. A doua microhidrocentrală are, de asemenea, o putere instalată mai mică de 1 MW.

Compania a vândut, astfel, doar două dintre cele 34 de microhideocentrale scoase la vânzare prin licitaţie în luna iulie.

Hidroelectrica mai deţine 128 de microhidrocentrale cu o putere instalată de până la 4 MW fiecare.

Compania de stat a înregistrat pe primul semestru ale acestui an un profit record de 725 milioane lei, cu 42% mai mare decât profitul înregistrat în perioada similară a anului trecut, când societatea a raportat un profit de 510 milioane lei.

Cifra de afaceri aferentă primului semestru al anului a crescut cu aproape 300 milioane lei comparativ cu primele 6 luni ale anului 2014, respectiv de 1,851 miliarde lei faţă de 1,554 miliarde lei.

Hidroelectrica este cel mai ieftin producător de energie din România. Compania se află pentru a doua oară în insolvenţă din februarie 2014, prima procedură de reorganizare având loc în perioada iunie 2012 - iunie 2013.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
HIDROELECTRICA,
ARHIEPISCOPIA ARGEŞULUI,
/actualitate/hidroelectrica-a-vandut-arhiepiscopei-argesului-microhidrocentrala-calugarita-cu-1-7-milioane-lei-14705047
14705047
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.