Lazea: Contribuţia României la capitalizarea FMI este un preţ ce trebuie plătit

Postat la 09 decembrie 2011 12 afişări

Contribuţia pe care o va avea România la creşterea capacităţii de finanţare a Fondului Monetar Internaţional este un preţ care trebuie plătit, iar românii trebuie să se obişnuiască cu ideea că beneficiile vin la pachet cu preţul, apreciază economistul-şef al BNR, Valentin Lazea.

"Cred că ideea de bază este de a mări capacitatea de împrumut a fondului. Până la această decizie, Fondul avea disponibile circa 285 miliarde de euro bani buni de împrumutat. Cred că cu această decizie s-a crescut capcaitatea de împrumut a fondului, fond care are şi capacitatea de multiplicare mult mai mare. El poate să împrumute şi de la guverne terţe bani şi să-i împrumute la cele care au nevoie. Faptul că România va contribui şi ea cu o câtime mică la această sumă este un preţ care trebuie plătit pentru că de acum încolo trebuie să ne obişnuim că beneficiile vin la pachet şi cu preţul", a spus Lazea.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
lazea,
fmi,
contributie,
capitalizare
/actualitate/lazea-contributia-romaniei-la-capitalizarea-fmi-este-un-pret-ce-trebuie-platit-9045555
9045555
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.