Lăzăroiu: Indexarea pensiilor nu se face în 2012 dacă lucrurile o iau razna

Postat la 07 septembrie 2011 16 afişări

Ministrul Muncii, Sebastian Lăzăroiu, a declarat marţi, la Parlament, că deşi Guvernul a aprobat majorarea în 2012, în 2013 şi în 2014 a pensiilor cu rata inflaţiei şi 50% din creşterea salariului brut, măsura nu va fi adoptată dacă pe trimestrul al treilea "datele vor arăta rău".

"Dacă lucrurile vor merge prost, în sensul că pe trimestrul al treilea datele legate de încasările la buget ar arăta rău şi dacă lucrurile o iau razna în jurul nostru nu se va face această indexare în 2012", a spus Lăzăroiu, la dezbaterile din Comisia de Muncă.

Guvernul va bloca până în anul 2014 majorarea unor pensii, programată prin Legea pensiilor să fie aplicată anul viitor, motivând că lipsa unui "cadru sustenabil" de aplicare a legii va creşte deficitul bugetului asigurărilor sociale de stat şi poate avea consecinţe grave în plata drepturilor sociale.

Mai mult pe www.mediafax.ro.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/lazaroiu-indexarea-pensiilor-nu-se-face-in-2012-daca-lucrurile-o-iau-razna-8707409
8707409
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.