La Gazprom presiunea a scăzut puternic - profitul a scăzut cu 90% în 2014

Autor: Dorin Oancea Postat la 30 aprilie 2015 72 afişări

Cel mai recent set de rezultate financiare ale grupului Gazprom au iscat, probabil, zâmbete în cancelariile occidentale, care le vor fi interpretat drept rezultatul sancţiunilor pe care Vestul le-a impus Rusiei.

La Gazprom presiunea a scăzut puternic - profitul a scăzut cu 90% în 2014

Profitul Gazprom a scăzut anul trecut cu 90%, la 3,1 miliarde dolari (159 miliarde de ruble), din cauza scăderii livrărilor de gaze, a reducerii valorii activelor şi a scăderii rublei. Oficial compania a negat impactul sancţiunilor, apreciind că nu au existat efecte semnificativ al acestora asupra companiei.

Chiar dacă ar fi aşa, 2015 se anunţă un an chiar mai greu decât cel precedent, pentru că volumele de gaz vândute sunt din ce în ce mai reduse. În plus, Uniunea Europeană a pornit o investigaţie antitrust asupra Gazprom, în contextul în care compania acţionează ca un braţ al Kremlinului, furnizând gaze la un preţ mai mic prietenilor şi la preţuri mult crescute statelor care nu se află în graţiile puterii ruse.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/la-gazprom-presiunea-a-scazut-puternic-profitul-a-scazut-cu-90-in-2014-14184531
14184531
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.