Economia SUA a crescut cu numai 0,2% în primul trimestru

Autor: Anca Dumitrescu Postat la 29 aprilie 2015 45 afişări

Economia Statelor Unite a înregistrat în primul trimestru o creştere de numai 0,2%, afectată de reducerea investiţiilor companiilor şi a exporturilor, în urma scăderii cotaţiilor petrolului şi aprecierii dolarului, potrivit datelor publicate miercuri de Departamentul pentru Comerţ.

Analiştii anticipau că PIB-ul Statelor Unite a avansat cu 1%, în primul trimestru, relatează Bloomberg.

În trimestrul patru, economia SUA a crescut cu 2,2%.

Cheltuielile de consum, principalul motor al economiei americane, au urcat cu 1,9%, fiind uşor peste aşteptările analiştilor.

Impactul vremii nefavorabile şi al întîrzierilor apărute în activitatea porturilor de pe coasta de vest au fost temporare, dar efectul scăderii preţurilor carburanţilor şi aprecierea dolarului va fi probabil de o durată mai lungă.

Este posibil că în aceste condiţii reprezentanţii Rezervei Federale (Fed) să semnaleze după şedinţa de politică monetară care se încheie miercuri că nu se grăbesc să înceapă creşterea dobânzilor.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
SUA,
ECONOMIE,
/actualitate/economia-sua-a-crescut-cu-numai-0-2-in-primul-trimestru-14178332
14178332
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.