La Fukushima muncitorii kamikaze s-au impacat cu soarta. Radiatii pe aeroporturile americane si la Tokyo

Autor: Dorin Oancea Postat la 18 martie 2011 37 afişări

Detectoarele de radiatii amplasate pe aeroporturile americane Fort Worth din Dallas si O’Hare din Chicago s-au declansat la trecerea pasagerilor din cursele aeriene care au plecat din Tokyo. Conform New York Post, testele de la Fort Worth au aratat niveluri scazute de radiatie la bagajele pasagerilor si in sistemul de filtrare a aerului; pasagerii au fost lasati sa treaca.

Este un episod minor din ceea ce inseamna acum criza nucleara japoneza. La Fukushima angajatii centralei incearca sa asigure alimentarea cu electricitate a sistemelor de racire de la reactoarele scapate de sub control.Aceasta dupa ce doua elicoptere militare japoneze CH-47 Chinook au deversat apa de mare asupra reactoarelor, in incercarea de a le raci. Situatia ramane serioasa, dar nu s-a inrautatit in mod semnificativ, a spus un oficial de la agentia se securitate nucleara din SUA.

Niveluri reduse de radiatiii au fost detectate la Tokyo, la 240 de kilometri de centrala, dar nivelurile daunatoare pentru sanatatea umana se mentin numai la centrala in sine.Muncitorii de la centrala au trimis acasa mesaje resemnate, dovedindu-se constienti de faptul ca se afla intr-o misiune sinucigasa. Unul vorbeste de « o condamnare la moarte », iar un altul, iradiat aproape de doza letala, i-a spus sotiei «bucura-te de viata, nu o sa pot veni acasa pentrui o vreme ».

Nivelul radiatiilor in centrala este atat de mare incat muncitorii vor suferi, in perioada urmatoare, o deteriorare grava a sanatatii. Sunt specialisti de prima mana, tehnicieni si pompieri care cunosc bine centrala, specifica Daily Mail.

Si sunt in general persoane in varsta, voluntari care au deja copii; tinerii ar deveni infertili din cauza dozelor de radiatii. Grupul este cunoscut drept "cei 50 de la Fukushima", desi sunt in jur de 200 de oameni care lucreaza in patru schimburi pentru repornirea sistemului de racire.

Sursa: dailymail.co.uk

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Fort Worth,
Dallas,
O’Hare,
kamikaze,
radiatii,
/actualitate/la-fukushima-muncitorii-kamikaze-s-au-impacat-cu-soarta-radiatii-pe-aeroporturile-americane-si-la-tokyo-8073086
8073086
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.