De ce se apropie Fukushima de dezastrul de la Cernobil. Greselile rusilor se repeta in Japonia

Autor: Dorin Oancea Postat la 17 martie 2011 74 afişări

Cum drama de la Fukushima incepe sa se apropie tot mai mult de cea de la Cernobil, trebuie spus ca o parte din tehnicile folosite acum de japonezi pentru racirea reactoarelor au fost folosite si de sovietici. Rezultatele nu au fost cele scontate.

SPECIAL ->> Doar 48 de ore pentru a evita un alt Cernobil

Rusii au folosit elicopterele pentru bombardarea miezului reactorului cu nisip, bor sau dolomita. O sarcina dificila, zborul deasupra miezului deschis al reactorului fiind fatal, mai devreme sau mai tarziu.

In istorie au ramas si "biorobotii de la Cernobil, militari voluntari care au fost trimisi sa curete resturile de grafit radioactiv de pe acoperisul reactorului. Initial au fost folositi roboti mecanici, dar acestia s-au blocat in resturi sau s-au defectat din cauza radiatiilor. Oamenii puteau rezista un minut, cel mult doua. La Fukushima cinci muncitori au fost ucisi, doi sunt dati disparuti si 21 au fost raniti


.


Ce inseamna topirea miezului reactorului? La Cernobil miezul reactorului a devenit "piciorul elefantului", o masa mortala de material radioactiv si nisip topit de caldura intensa, care a afectat direct sau indirect milioane de oameni.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
accidente,
centrale nucleare,
Fukushima,
Cernobil
/actualitate/de-ce-se-apropie-fukushima-de-dezastrul-de-la-cernobil-greselile-rusilor-se-repeta-in-japonia-8070329
8070329
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.