Klaus Iohannis a fost validat de către Curtea Constituţională în funcţia de preşedinte al României

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 21 noiembrie 2014 142 afişări

Klaus Iohannis, preşedintele ales al României, a fost validat în funcţie de către Curtea Constituţională vineri, în cadrul unei ceremonii la care a participat şi preşedintele Traian Băsescu. Iohanis îşi va exercita efectiv atribuţiile începând cu 22 decembrie, după ce va depune jurământul în faţa parlamentului.

Klaus Iohannis a fost validat de către Curtea Constituţională în  funcţia de preşedinte al României

La finalul ceremoniei, Klaus Iohannis a declarat că "a fost un vot puternic şi foarte clar" şi i-a asigurat pe români că a înţeles mesajul electoratului. "Este un moment festiv, dar aş vrea să remarc că după 25 de ani de la revoluţie se încheie o etapă. Românii au spus, prin votul lor, stop şi de la capăt", a declarat Iohannis. "Viziunea pe care eu am prezentat-o în campania electorală s-a împletit foarte frumos cu aşteptările românilor. Le spun românilor, astăzi şi aici, că se poate. Se poate construi o Românie puternică. [...] Vom construi România lucrului bine făcut în timp şi pas cu pas."

"Vreau să vă spun cu toată fermitatea că voi fi preşedintele care respectă Constituţia în litera şi spiritul ei. Cred că preşedintele României trebuie, prin viziunea cu care vine, să inspire naţiunea, iar prin comportamentul său public să devină un etalon al societăţii române."

Preşedintele în funcţie Traian Băsescu a declarat, la rândul său, că acesta este un moment extrem de important. "Vă doresc, domnule preşedinte ales, ca după primul mandat să fiţi singur la această ceremonie", a spus Traian Băsescu, referindu-se la faptul că îi urează lui Iohannis să rămână la Cotroceni timp de două mandate (în cadrul ceremoniei sunt prezenţi atât preşedintele în funcţie cât şi cel ales - n.red.). "Cine crede că transformarea României este un proces de cinci ani se înşeală. Este misiunea fundamentală a preşedintelui ca, utilizând toate instrumentele pe care Constituţia i le pune la dispoziţie, să facă astfel încât să se meargă înainte pe drumul fixat."

"Am constatat, în două mandate, că se vor găsi întotdeauna în societatea şi în mass media germenii pasului înapoi. Uneori, trebuie să forţezi la limită Constituţia pentru a te impune. Avem prea multe instituţii care, datorită jocului politic, încă nu sunt reformate."

Traian Băsescu a încheiat discursul mulţumindu-i lui Klaus Iohannis pentru căştigarea alegerilor. "Vreau să vă felicit pentru un lucru care ţinea de o problemă personală. N-aş fi vrut ca la finalul mandatului meu stânga să domine toate puterile statului. Astfel, las moştenire o ţară care are o opţiune de dreapta."

Urmărește Business Magazin

/actualitate/klaus-iohannis-a-fost-validat-de-catre-curtea-constitutionala-in-functia-de-presedinte-al-romaniei-13612251
13612251
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.